Invajo - Events tool

Skattefrågor att tänka på för företag som är verksamma i annat land

Madame (Gummifabriken), Jönköpingsvägen 15, Värnamo
27 maj 2020
07:30 - 10:00
Lägg i kalender
Arrangör
Handelskammaren Jönköpings län
Boka/OSA
Plats
Madame (Gummifabriken), Jönköpingsvägen 15, Värnamo
Datum
27 maj 2020
Tid
07:30 - 10:00

Värnamo

Företag är mer globala och verksamma i andra länder. Svenska företag har allt oftare anställda som arbetar längre eller kortare perioder i ett annat land, eller som är på tjänsteresor. När ett företag är verksamt i ett annat land är det vissa skattefrågor att tänka på både för företaget samt avseende de anställda.

Företaget kan bli skyldigt att betala bolagsskatt och den anställde kan bli skattskyldig i annat land. Vidare behöver företaget tänka på vilket lands socialförsäkringssystem som den anställde ska omfattas av, det vill säga var arbetsgivaravgifter ska betalas. Att beakta är även migrations- och pensionsfrågor.   

Även utländska företag har allt oftare anställda i Sverige för att utföra uppdrag eller arbete i Sverige. Det är då viktigt att veta vilka skyldigheter som kan uppkomma för ett svenskt företag som anlitar ett utländskt företag om det utländska företaget inte är godkänt för F-skatt i Sverige.

Handelskammaren bjuder i samarbete med PwC Jönköping in till ett frukostmöte! Under seminariet diskuterar vi även de nya regler som kommer att få betydelse i dessa sammanhang, vilka troligen kommer att börja gälla den 1 januari 2021. 

Målgrupp
CFO:s men även redovisningsansvariga samt HR-ansvariga. 

pwcalicemoon43jpg.jpg

Föreläsare: Alice Moon, PwC Jönköping.

pwcsofialinder43jpg.jpg

Föreläsare: Sofia Linder, PwC Jönköping.

Vi börjar morgonen med frukost. Välkommen!

("No show" utan avanmälan debiteras). 
Under morgonen kommer vi ta lite bilder för att ev dela på webben och i sociala medier. Hör av dig om du inte är bekväm att vara med. 

Bokning
Sista bokningsdag
Pris (ex. moms)
Antal
Handelskammarens medlemmar
20 maj 2020 (23:59)
400.00 SEK
0
Övriga
20 maj 2020 (23:59)
550.00 SEK
0
Totalt belopp:  0 kr (inkl.moms och transaktionsavgift)
Handelskammaren i Jönköpings Län Service AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Handelskammaren i Jönköpings Län Service AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Handelskammaren i Jönköpings Län Service AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.