Invajo - Events tool

Järvaveckan: En plats för lokala föreningslivet

Folkets Husby
Edvard Griegsgången 16, Kista
Visa på karta
20 februari 2020
18:00 - 20:00
Lägg i kalender
Arrangör
Stiftelsen The Global Village
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!

Drivs din förening av eldsjälar med knappa resurser? – Nu öppnas ansökan om gratis deltagande på Järvaveckan 2020!

 

Möten mellan offentlig sektor, näringsliv, politiken, akademin och civilsamhället är centralt för en god samhällsutveckling. I Sverige har vi en lång tradition av ett levande och aktivt civilsamhälle. I Sveriges socioekonomiskt svaga områden bär föreningar ett stort samhällsansvar och drivs av lokala eldsjälar. Trots att näringslivet, politiken och offentlig sektor älskar att upprepa betydelsen av civilsamhället, erbjuds sällan vare sig goda förutsättningar eller långsiktigt stöd för engagerade medborgare och organisationer.
 
Järvaveckan är även ett tillfälle att nå ut till unga och få dem att utveckla ett politiskt engagemang i tidig ålder. Vi tror på ungas kraft och förmåga och vill motivera skolelever att höja rösten samt lyfta frågor som de anser viktiga.
 
EN PLATS FÖR DET LOKALA FÖRENINGSLIVET OCH SKOLELEVER 
Vi som arbetar på stiftelsen The Global Village är medvetna om bristen på utrymmen och förutsättningar för civilsamhället och unga att uttrycka sig. Därför erbjuder The Global Village gratis deltagande på Järvaveckan 2020 för civilsamhället och skolelever i socioekonomiskt svaga områden. Motivet är simpelt: civilsamhället och unga behöver komma till tals och ingen kan föra deras talan bättre än de själva!
 
DU KAN MEDVERKA PÅ FLERA SÄTT                                                                            
Ta chansen att få en utställningsplats, anordna seminarier och/eller bidra till att sätta agendan för delar av programmet på huvudscenen tillsammans med andra ideella organisationer/föreningar!
 
KOM PÅ FÖRSTA INFORMATIONSMÖTET
Varmt välkomna till vårt första informationsmöte. Vi vill lära känna dig, din drivkraft och organisation. Vi vill höra dina tankar och idéer om hur vi kan skapa ett bättre program där er röst och möjligheter tillgodoses på bästa möjliga sätt. Föranmäl dig gärna till första informationsmötet nedan!
 
DATUM: torsdag den 20e februari
TID: 18:00 - 20:00
PLATS: Folkets Husby - Edvard Griegsgången 16 (närmaste tunnelbana: Husby)
 
För frågor och/eller funderingar, tveka inte att höra av dig till vår projektledare, Joanna Jiménez, på joanna.jimenez@theglobalvillage.se eller på 070 792 6032.
 
Tillsammans för ett än starkare Järvaveckan 2020!
 
Bästa hälsningar,
Team Järvaveckan 2020