Invajo - Events tool
Plats
Tekniska museet
Datum
17 januari - 2 maj 2018

Lärarfortbildning i programmering fördjupningskurs del 3 - extra fördjupning i micro:bit med Python

Denna lärarfortbildning är för dig som gått del ett och två i Tekniska museets fördjupningskurs i programmering och upplever att kunskaper om blockkod inte räcker för att svara upp mot dina elevers behov. Under kvällen kommer du att få en introduktion i scripting, alltså att skriva textkod, och hur du kan programmera verktyget micro:bit med hjälp av textkod.

Vi går dessutom igenom hur du kan använda MicroPython-biblioteket som hör till micro:bit för att lösa problem och göra olika övningar.

Till Python-delen av micro:bit finns det ingen simulator, vilket innebär att dina elever behöver ha micro:bits för att kunna tillgodogöra sig undervisningen. När du går från kvällen kommer du ha kunskap om några grundläggande begrepp inom scripting och hur koden ser ut i Python. Med dig får du också förslag på övningar som du kan göra tillsammans med dina elever samt tips på hur du kan peka dina elever i rätt riktning i övergången från MicroPython med micro:bit till vanlig programmering i Python.

Förkunskaper och praktisk information

Grundläggande kunskaper i Scratch och micro:bit är en förutsättning.
Ta med en egen dator till kursen (ej läsplattor).
Datum och tid: 17 januari, 7 mars eller 2 maj kl 17-19
Pris: 1000 kr, lättare förtäring ingår. För 200 kr kan du köpa ett kit med micro:bit och USB-kabel att ta med hem. 
 

Avbokningsregler och villkor:

Villkor: Maxantal 20 lärare och minst 10 lärare för att kursen ska genomföras. Egen dator tas med. Grundläggande kunskaper i scratch och micro:bit är en förutsättning.

Avbokningsregler:  Avbokning ska ske skriftligen till följande e-postadress: skolbokning@tekniskamuseet.se senast två veckor innan kursstart, i annat fall debiteras full kursavgift.