Invajo - Events tool
Plats
Brukstorget, Kreografiska
Datum
24 april 2019
Tid
17:00 - 21:00

Ett mjukare Varberg

Det har blivit dags för ännu ”Ett mjukare Varberg” och du är varmt välkommen. Denna kväll vill vi ge utrymme till samtal och skapa en fin upplevelse på Brukstorget. Ett tillfälle för korta föreläsningar och musik på temat UNGA RELATIONER. Ett tillfälle att samla kunskap och inspiration till att möta våra barn och ungdomar i en digital värld, där psykisk ohälsa, porr och våld letar sig längre och längre ner i åldrarna. I kontakt med Ungdomsjouren i Varberg och Ungarelationer.se ser vi hur stort behovet är av kunskap och en bra dialog. Låt oss hjälpas åt att få ett mjukare Varberg där våra ungdomar är trygga och får stöd.

 

När, var & hur:
När: onsdagen den 24 april, från 17.00 – ca 21.00. Program på scen 18.00-20.00.
Var: Brukstorget, Kreografiska bredvid Röda Korset och FGL Store. Begränsat antal parkeringsplatser strax intill, samåk gärna eller cykla.
Hur: Biljetten bokas nedan och är kostnadsfri med hopp om att alla som kommer för vidare kunskapen vi får till personer i ditt nätverk. Extra varmt välkomna är ungdomar och du som arbetar nära ungdomar, mor- och farföräldrar, förälder till ungdomar eller barn på väg in i tonåren. Kvällsmat till försäljning från 17.00. 


Program:
17.00 Tänder vi eldarna och det finns kvällsmat och god mat till försäljning från Verket. Mingel hos våra utställare och plats för samtal.
18.00 Startar programmet vid scenen. Initiativtagarna till ”Ett mjukare Varberg” hälsar välkomna och berättar kort om initiativet och planerna framåt.
18.05 Mikis Kanakaris, verksamhetsutvecklare på 1000 Möjligheter som driver ungarelationer.se ger oss kunskap och en inblick i ämnet ”unga relationer”.
18.35 Skön musik från Mollie Minott som uppträder med alldeles nysläppta låtar.
19.00 Kristin ”Krickelin” Lagerqvist ger sin personliga berättelse om hur det är att hamna i en destruktiv relation som 16 åring och ta sig där ifrån och hur vi medmänniskor kan hjälpa till.
19.15 Skön musik från Land of Trees.
19.35 Personlig berättelse och inspiration från Pelle Larsson BoIS, om BoIS-andan och hur de skapat en mjuk kultur i laget.
19.40 Ungdomsjouren Tigerlilja berättar om sin verksamhet och vilket stöd som finns i Varberg och vad vi var och en kan bidra med – i stort och smått.
20.00 Efterföljande samtal och mingel.
21.00 Eldarna släcks och vi går hemåt.
 
TACK till alla på scen som bidrar med sin tid denna kväll för att allt ska vara kostnadsfritt och tack till Brukstorget som möjliggör mötesplatsen och ett fint upplevelserum. 


Ett mjukare Varberg är ett initiativ från ett gäng eldsjälar och föräldrar i Varberg som vill bidra till hur vi kan stötta våra barn att navigera i en digital värld & må bra. Vi arrangerar föreläsningar och mötesplatser. Följ oss gärna i våra sociala kanaler https://www.facebook.com/ettmjukarevarberg 
instagram.com/ettmjukarevarberg/   
https://krickelins.se/intervjun-tigerlilja/ 

Länkar till medverkande organisationer:
https://ungarelationer.se/  
https://1000mojligheter.se/ 
https://tjejjouren.se/Varberg 

 

Meny: 
Kom gärna hungrig. Varbergs Verket står vid kastrullerna och kommer servera en god meny på torget där vi håller till utanför Kreografiska:
-Grillad burgare från Lillegården, briochbröd, majonäs, sallat, tomat, silverlök.
-Grillad halloumi, briochbröd, majonäs, sallat, tomat, silverlök.
-Lammkebab på lammbringa, pitabröd, yoghurt, harissa, sallat, tomat, silverlök.
-Shrimproll- cajunkryddad räkröra i briochbröd, rostad lök, saltgurka.
-Glasnudelsallad, lime, kokos, tofu, grönsaker, chili, koriander.

Ansvarig arrangör: We are Laja, Anna Linton.