Get people together
Plats
Online
Datum
20 april 2022
Tid
13:00 - 15:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Introduktion till mänskliga rättigheter

Detta webbinarie utgör del 1 av 4 i vår serie "Företag och mänskliga rättigheter: Vad innebär detta i praktiken och hur uppnås ett systematiskt arbete?". Serien genomförs i samarbete med Enact Sustainable Strategies som specialiserar sig på företags ansvar för mänskliga rättigheter.


Företag har ett stort ansvar i att respektera och beakta mänskliga rättigheter, men att ta detta ansvar i praktiken är utmanande och det finns många olika ramverk att ta hänsyn till. För att skapa översikt inom området och belysa goda exempel kommer denna inledande del i vår serie om företag och mänskliga rättigheter fokusera på vad mänskliga rättigheter innebär utifrån UN Global Compacts principer 1-6, och vad internationella ramverk kräver av företag. Särskild tonvikt läggs vid FN-principerna om företag och mänskliga rättigheter (UNGP) och det föreslagna EU-direktivet på Corporate Sustainability Due Diligence (CSDD) som förordar lagkrav i EU:s alla länder om att bolag ska respektera mänskliga rättigheter i leverantörs- och kundled.

Vi kommer dessutom att gå igenom praktiska exempel på hur svenska och internationella ledande företag arbetar med mänskliga rättigheter och diskutera hur ämnet rent praktiskt kan kopplas till andra hållbarhetsområden såsom miljö och anti-korruption.

Talare som kommer dela sina kunskaper och erfarenheter är:

Moderator för eventet kommer vara Caroline Nordvall från Enact Sustainable Strategies.

 

Målgrupp för eventet:

Webbinariet riktar sig till både stora och små företag och är relevant för alla som vill få en övergripande introduktion till hur företag kan arbeta med mänskliga rättigheter.

Praktisk information

Tid: 20 april 2022, kl 13.00-15.00
Webbevent: Eventet sker online. Länken till sändningen skickas ut en vardag före webbinariet.
Deltagare: Alla som är anställda hos medlem i UN Global Compact Network Sweden.
Registrering: Webbinariet är gratis. Sista anmälningsdag är 19 april kl. 23:59.
Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att maila till info@globalcompact.se