Invajo - Events tool Get people together
Plats
Online
Datum
1 september 2022
Tid
09:00 - 11:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Grundläggande arbetsrätt i leverantörsledet

Detta webbinarie utgör del 3 av 4 i vår serie "Företag och mänskliga rättigheter: Vad innebär detta i praktiken och hur uppnås ett systematiskt arbete?". Serien genomförs i samarbete med Enact Sustainable Strategies som specialiserar sig på företags ansvar för mänskliga rättigheter.


Frihet från tvångsarbete, barnarbete, diskriminering, och rätten att organisera sig - detta är de arbetsrättsliga frågor som FN räknar som ett minimum för alla arbetare. Risken för kränkningar av arbetsrätten skiljer sig åt i globala leverantörskedjor avseende land, region, bransch och typ av affärsrelation. Under det här tillfället tittar vi på hur företag kan hantera grundläggande arbetsrättsliga frågor i leverantörsledet och tar upp aktuella och relevanta exempel.


Talare som kommer dela sina kunskaper och erfarenheter är:

Moderator för eventet är Caroline Nordvall från Enact Sustainable Strategies.

 

Målgrupp för eventet:

Webbinariet riktar sig till både stora och små företag och är relevant för alla som vill få en övergripande introduktion till hur företag kan arbeta med arbetsrätt i leverantörsledet.

Praktisk information

Tid: 1 september 2022, kl 09.00-11.00
Webbevent: Eventet sker online. Länken till sändningen skickas ut en vardag före webbinariet.
Deltagare: Alla som är anställda hos medlem i Global Compact Network Sweden.
Registrering: Webbinariet är gratis. Sista anmälningsdag är 31 augusti kl. 13:00.
Kontakt: Har du frågor om seminariet är du välkommen att maila till info@globalcompact.se

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Jag deltar gärna
31 aug 2022 (13:00)
0
Global Compact Network Sweden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Global Compact Network Sweden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Global Compact Network Sweden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.