Invajo - Events tool

Att stötta syskon i takt med att ålder och mognad ökar

Online
13 april 2021
18:00
Lägg i kalender
Arrangör
Barncancerfonden
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Online
Datum
13 april 2021
Tid
18:00

En serie om sorg: ”Att stötta syskon i takt med att ålder och mognad ökar”

I takt med att ålder ökar kan barn som varit med om att förlora ett syskon, behöva få information på ett nytt sätt. De kan också behöva få kontakt med andra som varit med om liknande saker. Hur kan jag som förälder vara ett så bra stöd som möjligt i olika skeden av syskonets sorgbearbetning? 

Lyssna till samtal 

I dagens sändning möter Suzanne Runesson, leg psykoterapeut vid Barncancerfonden föräldraparet Anna och Richard, syskonstödjarna Maria, Kerstin och Katarina samt Johanna, som var med och startade Nära cancer – ett digitalt stöd för unga. Tillsammans pratar de om syskonstödjarens roll, och hur man som förälder kan ge barn och ungdomar information och kunskap som är anpassad efter deras mognad. 

Möt andra i mindre grupper

Efter sändningen är du som är förälder eller syskon varmt välkommen att delta i mindre samtalsgrupper mellan klockan 18.45 och 19.45. Under gruppsamtalen finns möjlighet att utbyta tankar och erfarenheter med andra som förlorat barn. I det här sammanhanget är inte det gemensamma cancer, utan förlusten av ett barn. En värd från Barncancerfonden finns med för att öppna upp och avsluta samtalet.

Arbetar du med människor i sorg, eller är intresserad av det här ämnet ändå?

Välkommen att anmäla dig och lyssna till sändningen! Det är dock bara föräldrar eller syskon som deltar i samtalsgrupperna efter sändningen.

Om En serie om sorg

En serie om sorg är en serie med samtal som riktar sig till dig som förlorat ett barn eller syskon, eller står i annan relation till barnet. När ett barn dör och livet är som allra svårast kan det vara av stort värde för dig som förälder, syskon eller närstående att samtala med någon och få dela dina tankar och känslor. Att gå igenom den process som följer efter ett barns död tar ofta lång tid. Behovet av samtalsstöd kan finnas både när sorgen är ny och när den funnits en längre tid.

Du får en länk till din mejl

Innan sändningen får du en länk till din mejl som du använder för att ansluta till samtalet i Zoom.