Invajo - Events tool

FEN Meetup

7A Odenplan
Norrtullsgatan 6, Stockholm
Visa på karta
3 oktober 2018
17:00 - 21:30
Lägg i kalender
Arrangör
Female Engineer Network
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
7A Odenplan
Datum
3 oktober 2018
Tid
17:00 - 21:30

Om FEN Meetup

allaloggor5.jpg

Den 3 oktober bjuder Female Engineer Network in dig som yrkesverksam ingenjörskvinna till FEN Meetup - Engineer in a gig economy

Sedan FEN startades 2015 har vi ständigt sökt vägar för bli den naturliga arenan där ingenjörskvinnor kan fortsätta utvecklas och ge dem möjligheterna att inspireras av varandra. Vi kommer i höst att utveckla succékonceptet med Inspirationskvällen till FEN Meetup. Detta innebär mer interaktion mellan deltagare och företag, fler moment och större möjligheter att utöka ert nätverk. 

Till skillnad från andra typer av mässor så kommer besökarna till våra event i ett självutvecklande syfte. Detta dels för att nätverka, men också för att inhämta inspiration, motivation och hålla sig uppdaterade om möjligheterna samt utmaningarna för framtidens ingenjörer och företag.

Tillsammans med våra medarrangörer bjuder vi på föreläsning, workshops och paneldiskussion från Solita, Rejlers, Scania, Gig Nation, Swedbank och Berotec. Det finns även möjlighet att dela tankar och idéer under minglet med ovanstående företag samt BillerudKorsnäs, Snille Bemanning, Decerno, Studentconsulting, Pöyry, Teach for Sweden, FMV Technology for Infrastructure Projects och SSAB.

- Nätverka och skapa värdefulla kontakter 
- Få tips och verktyg för din personliga och professionella utveckling
- Unikt tillfälle att komma i kontakt med ledande företag
- Ingenjörsjobb bjuder på fördrink och mingelmat
- Kostnadsfritt för yrkesverksamma ingenjörskvinnor, icke-binära och icke-män


TEMA | Engineer in a Gig Economy

Gig Economy, innebär att fler väljer tillfälliga uppdrag och jobbar som konsulter, projektanställda eller frilansande egenföretagare. Det uppskattas att 20-30% av arbetskraften från USA redan jobbar utifrån detta koncept. Det blir därför oundvikligt att lyfta blicken på hur detta kommer att fortsätta påverka arbetsmarknaden även för oss.

Det är samtidigt ingen hemlighet att det numera är arbetstagarens marknad och högt upp på kandidaternas lista över attraktiva egenskaper hos arbetsgivare, är deras syn på flexibilitet. Vi kommer under kvällen att diskutera och ta upp olika aspekter av detta. Hur man som arbetsgivare jobbar med det idag, på vilket sätt man särskiljer sig från andra och hur man i framtiden ska kunna locka till sig kompetensen som behövs.

 

* Observera att studenter hamnar på väntelistan som släpps några dagar innan eventet i mån av plats.

 

bottom2.png