Invajo - Events tool
Plats
Online
Datum
14 januari 2021
Tid
15:00 - 16:30

Förintelsen och andra världskriget kan kännas långt borta, men vi lever fortfarande i en tid där människors lika värde ifrågasätts. I appen ”Story Keepers – För historien vidare” får du följa tre överlevandes berättelse om ofattbar sorg och smärta men också kraften i civilkurage och medmänsklighet.

De som överlevde kommer inte leva för alltid. Det är ditt och mitt ansvar att föra historien vidare så den aldrig upprepas igen. Vem berättar du för?

Story Keepers är ett material designat och utvecklat med innovativ teknik för att fånga och behålla elevernas intresse. Interaktiva övningar med film och ljud används för att förstärka upplevelsen och utveckla elevernas förståelse och empati för människor som drabbats av Förintelsen. 

Vi vill härmed bjuda in dig till lanseringen där du guidas igenom materialet. I samband med att Raoul Wallenberg Academy presenterar materialet arrangerar vi ett högaktuellt panelsamtal om "Hur kan lärare hantera ifrågasättande av Förintelsen i klassrummet?" Du kommer att få dela med dig av dina erfarenheter i klassrummet och möta experter som du kan ställa frågor till.

Du som vill delta den 14 januari får materialet skickat till dig innan så du kan bekanta dig med det och ställa eventuella frågor direkt till Raoul Wallenberg Academy.

Materialet är tänkt för gymnasiet och är gratis för skolor. 

"Story Keepers" kommer att finnas för nedladdning i App Store och Google Play. Vi meddelar när den är tillgänglig.


Program

15:00                Presentation av Story Keepers med övningar
15:30                Frågestund
15:35                Paus
15:45                Panelsamtal "Hur kan lärare hantera ifrågasättande av Förintelsen i klassrummet?"
Deltagare:
- Christer Mattsson, Segerstedtinstitutet
- Mathan Shastin Ravid, Svenska kommittén mot antisemitism 
- Stefan Andersson, Forum för Levande Historia
Paneldeltagare kan tillkomma. Samtalet leds av Mona Hassan, Raoul Wallenberg Academy

 

Lanseringen är digital och sker via Zoom. 
Klicka på denna länk: https://zoom.us/j/95979978391

Se separat flik för mer information om Zoom.

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Ja jag deltar
14 jan 2021 (15:00)
0
Jag kan inte delta 14/1 men tar gärna emot materialet
14 jan 2021 (15:00)
0
Nej tack
14 jan 2021 (15:00)
0
Raoul Wallenberg Academy använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Raoul Wallenberg Academy. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Raoul Wallenberg Academy samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.