Invajo - Events tool Get people together
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Sahlgrenska Science Park och Uppsala BIO
Plats
Biotech Center
Datum
8 december 2017
Tid
08:30 - 10:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Sveriges nya testbädd för produktion av biologiska produkter

Har du teknologi som skulle kunna förbättra framtidens bio-läkemedelsproduktion? Eller är du intresserad av produktion av biologiska produkter?

Varmt välkommen på ett informationsseminarie om det nya Bioprocess Innovation Center som just nu byggs upp på GE Healthcare i Uppsala. Centret planeras att öppna efter sommaren 2018 och just nu rekryteras projekt som är intresserade av att nyttja centret.

Är du intresserad av vad centret erbjuder och veta mer om hur man ansöker? Möt oss över en frukost!


Medverkande:

Lotta Ljungqvist, President & CEO Nordic region GE, CEO Bioprocess Innovation Center

Jesper Hedberg, Project Manager Bioprocess Innovation Center, GE Healthcare

Kristin Hellman, Uppsala BIO

 

Centret kommer att ligga på GE Healthcares site i Uppsala, och kommer officiellt att öppnas efter sommaren 2018. Bioprocess Innovation Center är ett icke-vinstdrivande bolag inom ramen för GE Healthcare. Under en startperiod kommer kostnadsreduktion i form av verifieringsmedel från Swelife att erbjudas till akademiska grupper och SME.

Idag är åtta av de tio mest sålda läkemedlen biologiska. Marknaden för biologiska läkemedel spås även en nästintill exponentiell tillväxt, med nära 300 nya biologiska läkemedelskandidater i kliniska prövningar. Tillverkningen av biologiska läkemedel är dock komplicerad och mycket kostsam, och det finns ett stort behov av nya produktionsmetoder och tekniker för att driva effektivitet i stor skala.

Sveriges regering har som ambition att göra Sverige till en global ledare inom produktion och forskning och utveckling av biofarmaceutiska produkter.  Som en del av detta har den svenska regeringen (genom VINNOVA) och GE Healthcare gemensamt etablerat Bioprocess Innovation Center, med avsikten att bygga en nytt, toppmodernt center för verifiering av innovativa projekt. Målet är att skapa en kreativ och öppen miljö, där akademiska grupper, start-ups och större bolag kan verifiera tekniska eller biologiska projekt i en autentisk bioprocessanläggning.  

Vi välkomnar också lärosäten att förlägga kurser till centret, för att kunna säkerställa kompetenstillväxt i Sverige framöver.  

Kort om centret:  

· Tillgång till en unik utrustningspark – 4 parallella industriella produktionslab (ej GMP) upp till pilotskala, baserad på single-use teknologi 

· Tillgång till bioprocessexpertis – dedikerad personal finns tillgänglig för avancerad support, om det önskas

· Kostnadseffektivt - utveckla, testa, verifiera och ställ in produktionsparametrar innan du investerar i egen utrustning eller lägger ut produktion på en annan part

· Full kontroll över din IP och dina data - GE Healthcare gör inte anspråk på några rättigheter

· Facilitet för avancerade kurser/utbildning inom produktion av biologiska produkter 

· Autentisk testmiljö för ny process- och digitaliseringsteknologi

· En del av det svenska innovationsstödssystemet - enkel åtkomst till kommersialiseringsstöd

catalyser.png
Detta är ett event som Sahlgrenska Science Park genomför i samarbete med Uppsala BIO och Business Region Göteborg, inom ramen för Catalyser, som finansieras av EU och Västra Götalandsregionen”. Läs mer här.

Sahlgrenska Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Sahlgrenska Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Sahlgrenska Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.