Get people together

Watch The Skies 3.0 - Stockholm

Nybohovsskolan
Nybohovsbacken 57, Stockholm
Visa på karta
28 oktober 2017
10:00 - 19:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Arrangör
Game Makers Malmö
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Nybohovsskolan
Datum
28 oktober 2017
Tid
10:00 - 19:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

WATCH THE SKIES

I en nära och orolig framtid har världen ännu inte återhämtat sig efter sviterna av den dödliga pandemin. I nöd och näppe lyckades en av FN upprättad specialkommission finna ett botemedel. Utbrottet slog kraftig mot befolkningstäta områden, många av världens stora städer är idag spöklika platser, enorma flyktingläger tär på världsekonomin och oron är stor.

Ett allt mer betydelsefullt FN försöker nu koordinera världens länder och motverka nya motsättningar. Ledande forskare är oroliga över att nya oroshärdar och brister i infrastrukturen gör mänskligheten sårbar för ett liknande hot. Kan ni föra ert land tillbaka till dess forna glans?

Som en del av ert lands regering känner ni även till ännu ett möjligt hot, ett hot från rymdens mörker...

Spelets handling

Ni spelar de högst uppsatta ledarna i ett av världens mest inflytelserika länder i en snart stundande framtid. Hur kommer ni hantera hot mot er nation? Hur hanterar ni era olika viljor och strategier? Klarar ni av att kompromissa med andra länder eller kommer ni överlista dem i det militära eller politiska spelet? Kan ni använda media till er fördel i propagandakriget? Lyckas ni hålla er på topp i den vetenskapliga utvecklingen? Allt detta kommer avgöra ert lands och hela jordens framtid.


Anmälan & Deltagande

Anmäl dig själv eller hela ditt lag. Om du är själv, fyll gärna på ett påbörjat lag men det är inget krav.

Det kommer att gå att anmäla och betala på plats. Då behöver man dock vara på plats minst en halvtimme innan spelstart. Ni kan då inte garanteras en roll utan kommer att placeras där det finns plats. Ni kommer inte heller få något material utskickat i förväg så det blir extra stressigt att läsa på era roller. Vårt råd, anmäl er redan nu! 

Lagen: USA, England, Ryssland, Kina, Japan, Brasilien, Indien, Global News Network (GNN) och Aliens.

OBSERVERA: Detta är samma scenario som spelades på GothCon i år. Var ni med och spelade rekommenderas starkt att antingen anmäla er till Media eller Alien laget för att få en annorlunda upplevelse.


Här nedan är en video från www.shutupandsitdown.com som visar vad man kan förvänta sig när man ska spela Watch the Skies.

Spelets sätts upp i samarbete med Sverok, Spelens hus i Malmö, och MiFF Stockholm