Invajo - Events tool

Föreläsningar i Gävle

Teknikparken
Nobelvägen 2, Gävle
Visa på karta
16 maj 2019
14:00 - 16:00
Lägg i kalender
Arrangör
Brandskyddslaget AB
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Teknikparken
Datum
16 maj 2019
Tid
14:00 - 16:00

Två högintressanta föreläsningar

Torsdagen den 16 maj bjuder vi in till två högintressanta föreläsningar i Teknikparken i Gävle.

Vår VD Martin Olander och Lars Hellman ansvarig i Gävle inleder eftermiddagen med att hälsa välkomna och informera kort om företaget och etableringen i Gävle. Därefter hålls de två föreläsningarna parallellt, du väljer den som passar dig bäst.


Brandskydd i träbyggnader - möjligheter och utmaningar

Föreläsare: Lisa Broberg

Intresset och möjligheten att bygga med trä har aldrig varit större än nu. Utvecklingen av träprodukter har medfört att det inte längre tillhör ovanligheten att ytskikt, fasader eller bärande byggnadsdelar kan utföras i trä i alla typer av byggnader.

Vilka är de viktigaste frågorna gällande brandskydd i träbyggnader och vilka lösningar finns? Lisa går igenom möjligheter och utmaningar samt hur vi kan hantera dem.

 

Ventilationsbrandskydd i bostäder
Föreläsare: Tomas Fagergren

Vid bostadsbyggande kan stora pengar sparas genom att välja rätt system för ventilationsbrandskyddet utan att man för den skull tummar på brandsäkerheten. Idag används till exempel ofta spjäll eller ”fläkt i drift” vid brand som metod för att hindra rök att spridas via ventilationssystemen, men när är det kostnadseffektiv att välja det ena framför det andra?

Under föreläsningen kommer Tomas bland annat att diskutera för- och nackdelar med de olika metoderna, problematiken med spisfläktar kopplat till metoden med fläkt-i-drift samt redovisa resultaten från de senaste brandförsöken med installationsschakt och hur val av ventilationslösning kan påverka utrymningssäkerheten vid en lägenhetsbrand.


Hålltider
Kaffe serveras från 14.00. Presentationen startar klockan 14.30 och föreläsningarna kort därefter. Efteråt kommer det finnas tid för frågor och eftersnack.

O.S.A
Anmäl dig senast den 9 maj i formuläret nedan. Vid anmälan väljer du vilken av de två föreläsningarna du vill lyssna på. Du ska bara fylla i ett av de två alternativen.

Känner du fler personer som vill gå?
Skicka gärna vidare inbjudan till någon som inte fått den, men som du tror skulle vara intresserad.