Lära med Berättande 2023

Sara kulturhus
Kanalgatan 43 B, Skellefteå
Visa på karta
8 - 9 februari 2023
09:00 - 12:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Arrangör
Nordiskt Berättarcentrum
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Sara kulturhus
Datum
8 - 9 februari 2023
Tid
09:00 - 12:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Medverkande

olahenricssondenaldre.jpg

Ola Henricsson

Grundskollärare från Göteborg och doktorand i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet med fokus på lärares muntliga berättande. Ola undervisar också på kursen Muntligt berättande i förskola och skola vid Linnéuniversitetet i samarbete med Sagomuseet och Berättarfestivalen i Ljungby.

 

katricehorsleysmall.jpg

Katrice Horsley

Katrice Horsley är en internationell berättarkonsult och scenberättare med över 30 års erfarenhet av att arbeta med muntligt berättande. Efter att själv ha upplevt och bevittnat den kraft som berättandet har för att skapa positiv och kraftfull förändring har hon utvecklat en berättarbaserad process som gör det möjligt för organisationer, samhällen och individer att börja skapa de berättelser de vill leva och hitta rösterna för att dela dessa berättelser. Denna process kallar hon för 'Narrative4Change' (N4C). Läs mer » Katrice är publicerad av Routledge och Oxford University Press, har föreläst, berättat och uppträtt på internationella festivaler runt om i världen, från Singapore till San Fransisco och Indonesien till Irland. För närvarande skriver hon en bok om sitt arbete så att andra kan fortsätta det.

olahemstromsmall.jpg    

Ola Hemström

Arbetar som producent på Sveriges Radio, bland annat för Lyssnarnas Sommarvärd i Sommar i P1, Min berättelse, Familjehemligheten, Pappa på riktigt och även P4 Dokumentär. Det är program som alla bygger på personligt berättande. Har även jobbat med sceniskt berättande på Dramaten i Stockholm och med Berättarfestivalen i Ljungby och Berättarnätverket Kronoberg i samband med stormen Gudrun.

 

agnesbrantingsmall.jpg

Agnes Branting

Agnes Branting är scenberättare, pedagog och scenkonstproducent. Hon är en av initiativtagarna till Storydox, som ger plats åt vanliga människors ovanliga berättelser. Just nu är Agnes aktuell med att skapa Storydox berättarkvällar på de nationella minoritetsspråken, som publiceras på URPlay.

 

matsrehnman2small.jpg

Mats Rehnman

Mats Rehnman är internationellt turnerande scenberättare som besökt trettio länder och hållit workshops för tusentals vuxna och barn. Han är också författare, senast aktuell med handboken Muntligt Berättande. 

tinewinthersmall.jpg

Tine Winther

Tine är verksamhetsledare på Sagobygden. Hon har tidigare arbetat som Berättarpedagog på Sagobygden med barn och ungdomar, men även med fortbildning för pedagoger, berättarprogram, guidningar på museet mm. Hon är både svensk och internationellt utbildad till berättare och är beteendevetare med bakgrund inom socialt arbete och vård.

 

suehollingsworthsmall.jpg

Sue Hollingsworth

Sue Hollingsworth has been storytelling for over 25 years. Initially based at the School of Storytelling at Emerson College in the UK, since 2016 she has been pursuing her interest in the power of personal storytelling. She is the Founder of the Centre for Biographical Storytelling, co- author of The Storyteller’s Way and she (normally!) performs, teaches and consults with story all over the world.