Invajo - Events tool
Plats
Bonniers Konsthall
Datum
12 juni 2019
Tid
09:00 - 16:30

Program

Konferencierer: Lisa Lemke och Johanna Westman


9.00 Frukost och registrering
10.00 Seminarium

sweetheart.png

 

Jessica Viktorsson- A Win Win World, Nuding Sweden. 

Har du hört talas om nudging? Kanske fascinerades du av 2017 års nobelpristagare Professor Richard Thalers forskning om pensionssparande, hälsa och andra vänliga knuffar? Nudging har under de senaste åren blivit allt mer uppmärksammat som en effektiv metod för att främja beteendeförändring och guida människor i olika valsituationer. En nudge kan beskrivas som en liten vänskaplig knuff i rätt riktning – utan att vara tvingande. Genom att arrangera valsituationen kan man uppmuntra och påminna människor om att göra mer medvetna val och göra det lätt attgöra rätt.

 

 

 

 

sweetheart1.png

 

Charlotte Wahlberg- YouGov

YouGov har i mer än 10 år undersökt nordiska konsumenters inställning till mat, klimat och hälsa. I årets rapport är det extra fokus på förändrade kostvanor till följd av klimatet samt flexitarianism och ekologiskt. Hur ser konsumenter på kopplingen mellan mat och miljöfrågor? Vad är manberedd att själv göra för att vara mer miljövänlig när det gäller mat och hur har konsumenterna ändrat sina kostvanor? Hur är attityden till ekologiska alternativ och vilken är främsta anledningen till att välja ekologiskt. Det är frågor ur årets rapport som Charlotte kommer att presentera. 

 

 

 

                                                          

sweetheart22243.png

 

Johannes Cullberg- Paradiset 

Paradiset vann kategorin Årets Hållbara Föregångare 2018. VD:n och grundaren Johannes Cullberg kommer och pratar om året som gått, utmaningar och tankar kring livsmedelsindustrin idag. 

 

 

 

 

 

 

 

12.00 Lunch


13.00 Prisutdelning av White Guide Greens 11 priser


Årets Hållbara Matbutik
Årets Hållbara Föregångare
Årets Hållbara Butiksledare
Årets Svinnpris
Årets Ekopris
Årets Gröna Pris
Årets Vegopris
Årets Hållbara Fiskpris
Årets Hållbara Köttpris
Årets Hållbara Fryspris
Årets Hållbara Brödpris


16.30 Mingel och lansering av guiden