Invajo - Events tool
Arrangör
Sweden Fashion & Beauty Day 2018
Plats
Stockholm Waterfront
Datum
27 oktober 2018
Tid
12:30 - 18:00

Program

Sweden Fashion & Beauty Day - en mode- och skönhetsfestival utöver det vanliga! Dagen innehåller mängder av aktiviteter och happenings för dig som besökare i nära samarbete med våra partners. Lyssna på trendtalks med våra chefredaktörer och spännande gäster, ta del av workshops, stylingtips, modevisning, intervjuer och mycket annat inom mode och skönhet!

Programpunkter 

- Träffa Sofi Fahrman, konferencier för FAB-day och Damernas Värld Guldknappen

- Vill du sitta på front row? Stor modevisning där STYLEBYs Mikaela Hållén står för stylingen. Garanterat Instagramvänlig!

- Intervju med Thomas Sekelius, youtubern som blivit älskad med sina personliga och inspirerande sminkvideor på nätet.

- Gratis make-up styling och tips av Sephora, Bare Minerals med flera.

- Möt Kristina Tjäder (Dagmar), Karin Jimfelt Ghatan (fd Odd Molly) och Lars Wallin. Tre framgångsrika designers och tidigare vinnare av Damernas Värld Guldknappen.

- Från bankrutt till beautydrottningar – Hannah & Amandas resa från barndomens hippieuppväxt till det livsstilsimperium de driver idag är både spännande och lärorik – och en studie i mod och att låta det riktiga livet, både det lätta och det svåra, ta plats. Idag har de skapat ett eget företag kring sina intressen. STYLEBYs chefredaktör Jonna Bergh samtalar med Hannah Widell om systrarnas framgångsresa –  och modeval. 

- Vad gör egentligen en stylist på dagarna, och hur ska du gå tillväga om du själv är sugen på att bli stylist? Sofi Fahrman intervjuar modestylisterna Niklas Berglind, Sara Biderman och Lisa Rogalin om deras karriärer och vad det innebär att jobba som modestylist. De bjuder även på konkreta tips och råd som du kan använda oavsett om du vill prova yrket eller bara vill bli bättre på att få ut det mesta av plaggen i din egen garderob. 

- Jobba med det du brinner för. Utveckla ditt intresse till en karriär. Råden haglar, men ibland är det lättare sagt än gjort. Hur tar man sig förbi alla hinder, fördomar, vardagsproblem? Var hittar man modet? Möt två viljestarka kvinnor som gått på nitarna, tvingats till omvägar, men som i dag lever sin dröm i ett samtal om hur vi kan stärka varandra – och oss själva.  
Martina Bonnier, chefredaktör Damernas Värld, i samtal med Kate Walsh, vd för Pandora, norra Europa, och Estelle Nordenfalk, vd Yogayama. OBS! Samtalet hålls på engelska

- Gå på speed-dejting med Akademiklinikens experter! Dessutom kan du vara med på en Masterclass som leds av Damernas Världs och STYLEBYS skönhetsredaktörer Maria Ahlgren och Anja Skeppe. Hör dem bl a berätta om vilka skönhetsbehandlingar som ligger i ropet just. 

- Lär dig att sminka som proffsen! Livesminkning och trendspaning med Sephora. 

- Gratis hårstyling och tips av Schwarzkopf. 

- Uppkopplade kläder - så förändrar tekniken modevärlden. Smarta textilier, accessoarer som mäter hur vi mår och Dior som utvecklar egna vr-headset. Tekniken flyttar allt mer in i modets förtrollade värld - men går rationell teknik ihop med en emotionellt konstnärlig bransch? Sveriges coolaste digitala strateg Judith Wolst, aktuell med boken Digital panik, ger oss en inblick i framtidens mode.

- Visa din necessär – Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren tillsammans med STYLEBYs dito Anja Skeppe Grahn kikar ner i två kända personers necessärer. 

- Utdelning av Sveriges främsta modepris - Damernas Värld Guldknappen - För andra året i rad delar vi ut Damernas Världs prestigefyllda modepris Guldknappen på Sweden Fashion & Beauty Day. Under den glammiga ceremonin delas priserna Guldknappen, Knappnålen och Guldknappen Accessoar ut till tre lyckliga vinnare inom svenskt mode. Cermonin avslutas med en modevisning från vinnaren av Guldknappen 2018.

Omslagsfotografering för Damernas Värld. Följ med bakom kulisserna på omslagsfotograferingen för Damernas Världs nyårsnummer. Lyssna till hur tidningens modechef Lisa Pettersson och art director Mari Wigren resonerar kring klädval, vinklar, färger och helhetslook, och hur fotografen Rami Hanna tänker och jobbar. Hör hur AD:n och redaktionschefen Jenny Bergquist resonerar kring rubriker och se det helt klara resultatet som kommer i butik i december. 

- Vill du jobba som influencer? Få de bästa tipsen från Lisa Anckarman och hör hur hon har byggt sitt varumärke. Du kommer att vilja sätta igång direkt!

- Från måndagsbarn till modelejon – artisten Veronica Maggio och stylisten Karin Smeds skapar magi tillsammans. Genom deras samarbete har de hittat ett sätt att kommunicera Veronicas artisteri även visuellt och de har roligt när de gör det. Hur arbetar en popstjärna och en stylist ihop? STYLEBYs chefredaktör Jonna Bergh samtalar med Veronica och Karin om deras samarbete, tankar bakom scenoutfits  – och avslöjar vilka knep de tar till.

- Liveinspelning på plats av Skönhetsredaktionen och mamapodden - Lyssna på Damernas Världs skönhetsredaktör Maria Ahlgren när hon, tillsammans med STYLEBYs dito Anja Skeppe Grahn, spelar in ett nytt avsnitt av succépodden Skönhetsredaktionen. Även mamas redaktion livespelar ett avsnitt av mamapodden.

- STYLEBY Trend Talk - Vilka trender är hetast på mode- och skönhetsfronten – och vilka hänger kvar även till våren? Det här är föreläsningen för dig som vill veta vad du ska satsa på just nu, men också för att få en glimt av hur vårens mode kommer att se ut. STYLEBYs redaktörer tar dig med på en inspirerande resa till modestädernas alla catwalks. 

- Astrologi - Häng på trenden! Träffa Margareta Hedin, Damernas Världs astrolog som talar om sitt favoritämne astrologi. Hon har med sig sina magiska kort och du har chans att få personliga astrologiska förutsägelser just för dig! 

- Designers Corner - Inspireras av höstens trender och slå till på nya kap i vår Designers Corner. Massor av härlig shopping, erbjudanden och inspiration. 

- Självklart går du därifrån med en välfylld goodiebag!

 

Fler programpunkter presenteras inom kort. Med reservation för ändringar.

 

 

Bonnier Magazines & Brands AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Bonnier Magazines & Brands AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Bonnier Magazines & Brands AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.