Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!

TREFF 2020

Arrangör
Region Jönköpings län, CLOSER & Northern LEAD
Plats
Online
Datum
26 augusti 2020
Tid
09:30 - 15:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Talare

infrastrukturministertomaseneroth1586093.png Tomas Eneroth
Infrastrukturminister
sax4228low150x184.jpg

Rikard Engström
VD, Svensk Sjöfart

Rikard är VD för branschföreningen Svensk Sjöfart och ett brinnande intresse för samhällsutveckling och en mer hållbara transporter. Rikard har disputerat inom godstransporter/logistik vid Handelshögskolan i Göteborg och bl a arbetat som chefsstrateg med fokus på just logistik i Trafikverket. Sjöfarten beskriver Rikard som en samhällsresurs med oanade möjligheter att bidra mer till det hållbara samhället.

rickarddglad150x184.jpg

Rickard Gegö
VD, Sveriges Åkeriföretag

Pitebo som bor i Halmstad med fru och två söner (13 och 19 år), varav en är utflyttad. Beteendevetare med stort intresse för utmaningar, nya som gamla. Anser att företagare är hjältar!

bjornwesterbergtagoperatorerna.jpg

Björn Westerberg
Branschchef, Tågföretagen

Björn är tidigare VD för Tågoperatörerna och har innan dess varit strateg på SJ samt projektledare för höghastighetståg och signalsystem på SJ. Björn är utsedd av Regeringen som ledamot av Nationella Godstransportrådet. Han är Civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm och har en Magisterexamen i ekonomi från Stanford University.

jennyranhagennaringslivetstransportrad.jpg

Jenni Ranhage
Kanslichef, Näringslivets Transportråd

image003arni.jpg Arni Halldorsson
Biträdande professor, Chalmers
jesperagrelius150x184.jpg

Jesper Agrelius
Klimat- och energiutvecklare, Länsstyrelsen i Jönköpings län.

Jesper har varit projektledare för regeringsuppdraget att ta fram regional plan för infrastruktur för elfordon och förnybara drivmedel i Jönköpings län och arbetar nu i projektet FASTR – snabbare omställning till fossilfria drivmedel i Jönköpings län.

picture150.jpg

Eva Kvist Östergren
Business Development EV Charging , ABB AB

Civilingenjör med 30 år på ABB inom inköp, service, försäljning och affärsutveckling. Brinner för elektrifiering för en hållbar värld. Ledig tid tillbringas med familjen och favoritsysselsättningen är hundträning.

img0327150x184.jpg

Jørn A.Endresen
CEO, ASKO

Norsk 60-åring med 20 års erfarenhet av branschen.

catrinlammgard150x184.jpg Catrin Lammgård
Ekon.dr, Lektor, Göteborgs Universitet

150ragnarjohanssonwalleniussol.jpg

Ragnar Johansson
Managing Director, Wallenius SOL

Född och uppvuxen i Mollösund på svenska västkusten. Gick till sjöss som 17 åring, började studera till sjökapten och tog examen 1986. Arbetade därefter som styrman ett antal år. Blev 1994 ansvarig för byggandet av nya hamnanläggningar för Stena Line och därefter ansvarig för samtliga hamnar och terminaler i Stena Lines skandinaviska hamnar. Fortsatte som linjedirektör för flera av Stena Lines linjer mellan åren 1998 och 2008 och blev samma år chef för Stena Lines skandinaviska Shipmanagement. 2009 blev han vd på SOL North Europe Service och år 2014 koncernchef för Svenska Orient Linien AB. Har också suttit i Föreningen Svensk Sjöfarts styrelse sedan 2010 och varit dess ordförande från 2016-2019.

 

Håkan Ekmyr
Transportchef, Martin & Servera

Fleråriga erfarenheter av slutdistribution till HORECA i Mälardalen, framförallt i Stockholm. Delaktigt i off-projektet i Stockholm sedan starten. Arbetar nu med omställning till hållbara transporter kopplat till utökat fordonsutnyttjande.

5gtx9jse150x184.jpg

Daniel Benett
Chef Transportutveckling på Dagab Inköp & Logistik som är en del av Axfood

Är en passionerad logistiker med fokus på transporter och flöden. Har i många år arbetat med optimering av flöden, inköp av transporter och hållbara transporter inom detaljhandeln med dagligvaror som specialitet. Har verkat och arbetat i ett stort antal europeiska länder som givit mig en djup kunskap inom området.

elinpeterssonliten150x184.png

Elin Peterson
Distribution Specialist, Elgiganten

Elin har för Elgigantens räkning ansvarat för upphandlingsprocessen för transporter från det Nordiska distributionscentret till 400 butiker och 70 hubbar i Norden samt jobbar inom både operativa frågor och utvecklingsprojekt för distribution.

Elin har en civilingenjörsexamen inom kommunikation, transport och samhälle med inriktning kvantitativ logistik.

olofbohlin180112150x184.jpg

Olof Bohlin
Uppdragsansvarig samordnad varudistribution, Upphandling Södertörn

Genom upphandling av varor och transport separat har Södertörns 8 kommuner mer än halverat antal lastbilar och reducerat koldioxidemissioner med över 70%. Samordnad varudistribution utvecklas kontinuerligt, vi vill med hjälp av digitalisering och nya logistiklösningar förbättra kundupplevelse och hållbarhet. Med erfarenhet från logistik inom bolag som Electrolux och Bring arbetar Olof och kollegor med att forma hållbar logistik och e-handel för Södertörns kommuner.

erikwirsingdbschenker2019150x184336.png

Erik Wirsing
Vice President Global Innovation, DB Schenker

As the Vice President of Global Innovation at DB Schenker, Erik is responsible for all global innovation activities.

invajokatarinaareskougmascarenhas.jpg

Katarina Areskoug Mascarenhas
Chef för EU-kommisionen i Sverige

Katarina Areskoug Mascarenhas har varit chef för Europeiska kommissionens representation i Sverige sedan 1 mars 2015. Hon började arbeta på EU-kommissionen i Bryssel 1996 där hennes senaste tjänst på kommissionen var som ansvarig för handelsfrågorna avseende Polens samt utvidgningsfrågor avseende Lettland. Vidare ansvarade hon för koordinering av översynsrapporterna för kandidatländerna (1996-1999). Katarina Areskoug Mascarenhas har bred erfarenhet av EU-frågor från sin tjänst som statssekreterare hos statsminister Fredrik Reinfeldt med ansvarsområde utrikes- och EU-frågor (2010-2014) samt som gruppchef på Utrikesdepartementets EU-avdelning. Hon har även arbetat med EU-frågor vid Sveriges ständiga representation i Bryssel.

   
Lindholmen Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Lindholmen Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Lindholmen Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.