Invajo - Events tool
Plats
Sanna Office Hub, nära Mörby Centrum, ca 12 minuter från T-centralen
Datum
16 januari 2019
Tid
08:00 - 12:00

6. Affärsnätverket

Boost Club – ett affärsnätverk där vi inte säljer på varandra

”Va, vad är det för affärsnätverk?” kanske du frågar dig. ”Varför ska vi inte få sälja på varandra?”. Det är inte så konstigt som det kanske låter. Anledningen är att om fokus ligger på att sälja på varandra då kommer vi snart snabbt bara bli jobbiga typer för
varandra.

Fokus ska ligga på att hjälpa varandra att sälja och bygga relationer via våra kontakter och egna nätverk. Då måste vi först bygga tillit och förtroende för varandra så att vi vågar rekommendera varandra. Annars så kan man själv riskera att tappa i trovärdighet om man rekommenderar någon som inte håller vad den lovar. Det är inte bra för någon relation.

Alltså, man får köpa av varandra men inte sälja på varandra på Boost Club-träffarna. Men naturligtvis är det okey att ha möten utanför Boost Club och prata affärer. På själva träffarna ska vi fokusera på att växa, bygga relation, lära känna varandra och lära känna varandras nätverk. Vi som är entreprenörer har vanligtvis mellan 1000 till 2000 kontakter i våra nätverk. Där finns den stora affärspotentialen och de stora möjligheterna.

En av våra Boost-övningar kommer dock handla om hur vi kan hjälpa varandra att öppna dörrar och göra affärer. Övningen går ut på att vi i mindre grupper berättar om våra önskekunder eller viktigaste typkunder och de andra i gruppen ska fundera på om de har någon eller några i sitt nätverk som skulle kunna passa. Den övningen ska vara ett återkommande inslag på Boost Club. Vi tappar aldrig affärsfokus.

default