Invajo - Events tool Get people together
Detta event har redan ägt rum!

Watch the Skies - Spel i Väst

Arrangör
Spel i Väst med Gothenburg Megagames
Plats
Alara Games
Datum
22 september 2018
Tid
10:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Klädsel
Nationell prägel på klädsel är frivillig.
Åldersgräns
18

Ett megagame?

Ett megagame är flera saker samtidigt och det är kombinationen av elementen som gör det så kul. Samtidigt som det är ett brädspel som Risk eller Pandemic, är det en geopolitisk simulering/rollspel med hög interaktion inom laget och med andra lag i en egen värld innehållande kreativa möjligheter att improvisera utanför reglerna. Allt som händer är spelar-skapat utifrån de givna förutsättningarna. Det betyder att inget spel liknar det andra. I slutet av dagen kan alla uppleva sig som vinnare eller förlorare beroende på hur laget har tolkat att de uppfyllt nationens individuella mål.

Ett megagame bygger på asymmetri och förbestämda individuella mål för laget. Vägen dit är helt öppen. Det betyder enkelt uttryckt att olika lag/länder är olika lämpade för olika typer av utmaningar. Det betyder också att grundförutsättningarna och målen är olika för alla innblandade. I exempelvis "Watch the skies" kan inte de mindre länderna rå på de militära stormakterna i ren styrka men har andra förutsättningar eller mål som ger dem andra fördelar. Vissa nationer är exempelvis ofta politiska vågmästare. Ni spelar helt enkelt inte på lika villkor men det finns inte heller någon möjlighet att åka ur spelet innan det är slut. Om ert land skulle hamna i politiskt kaos så finns det spelmekaniker som hanterar det. Detta är med andra ord inte hela havet stormar (eller spelet Diplomacy för den delen…). Alla är med, alla påverkar och alla spelar hela speltiden.

Om ett megagame går ut på att vinna eller inte låter vi vara osagt. Inget lag kommer att utropas som vinnare i slutet av spelet. Vår ambition som arrangör är att alla ska ha en rolig och meningsfull spelupplevelse. Vi har duktiga och erfarna spelledare som kommer att jobba häcken av sig för att säkerställa detta!
Strategibolaget 400 AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Strategibolaget 400 AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Strategibolaget 400 AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.