TECHDAY 2022

Quality Hotel View
Hyllie stationstorg 29, Malmö
Visa på karta
20 maj 2022
08:30 - 15:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Arrangör
IUC Syd
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Quality Hotel View
Datum
20 maj 2022
Tid
08:30 - 15:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Årets talare

 

cecneb6687.jpg  

Cecilia Nebel (Moderator)

Cecilia har bakgrund som nyhetsjournalist inom dagspress. Hon är en erfaren moderator med uppdrag för såväl akademi och näringsliv som offentlig sektor. Cecilia programleder talkshowen Late Night Lund i samarbete med Sydsvenskan och är återkommande anlitad i Almedalen. Hon är uppvuxen i Småland, i Gnosjöregionen - småindustrins mecka. Hon driver även två bolag och är väl insatt i företagandets villkor.

   

 

hannahbomanphoto2.jpg  

Hannah Boman

Hannah Boman är Head of Operations på The New Division och kombinerar sin erfarenhet av kommunikation och internationella kundrelationer med sin naturliga nyfikenhet och driv för att skapa hållbara och affärsdrivna projektstrategier. År 2017 kanaliserade Hannah sitt fokus mot en hållbar framtid genom att etablera The New Division tillsammans med Jakob Trollbäck i Stockholm, en konsultbyrå som hjälper företag och organisationer att utveckla och aktivera sitt hållbarhetsarbete.

   

 

troed1.png  

Troed Troedson

Troed Troedson är konsult, författare och föreläsare med särskild inriktning på digitalisering, framtid och innovation. Troed kommer att ge oss handfasta tips – och en del viktiga förhållningssätt – inför en framtid som kan bli precis hur ljus som helst. Om vi vill det.

   

 

danielw.jpg  

Daniel Wigren

Daniel Wigren är Director - Sales & Marketing på Virtual Manufacturing. En civilingenjör ifrån Luleå med över 20 års erfarenhet inom produktions- och logistikutveckling i roller som management konsult och VD. Han har en gedigen bakgrund inom teknikutveckling, virtuell 3D beredning, simulering, verksamhetsutveckling och teknikskiften. Daniel tror starkt på att tekniken i kombination med kunskap/mod och vilja att förändra/förbättra sig kommer man långt på!

   

 

kallehanssonbr1.jpg

 

Kalle Hansson 

Kalle Hansson är Head of Market Intelligence i Norra Europa och ansvarig för B&R Co-creation Lab, OrangePoint som finns i Hyllie, Malmö. B&R Industrial Automation är en del inom ABB Group och tillhör samma affärsenhet som ABB Robotics. Kalle har verkat inom automationsbranschen och svensk industri i mer än 25 år, och de senaste 6 åren inom B&R Industrial Automation.

   

 

niclasfranssonabb.jpg  

Niclas Fransson
 
Niclas Fransson är Area Sales Manager Robotics inom ABB och har verkat inom automationsbranschen och svensk industri i 25 år, de senaste 6 åren inom ABB Robotics. ABB är världsledande inom industriella robotar och mobila robotar/AGVer.

   

 

johanwester.png  

Johan Wester

Johan Wester är VD på GLF Genarps Lådfabrik. 
GLF Genarps Lådfabrik är ett producerande familjeföretag i 3:e generation och ett av Sveriges ledande i vår bransch. Vi tillverkar och bedriver handel med träemballage, pallar och plywoodlock. GLF har 3 produktionsenheter i Sverige samt 4 produktionsenheter i Polen. Omsättningen har de sista 5 åren mer än dubblerats och likaså har antal medarbetare under samma tid ökat från 80 till 180 personer.

   

 

jespersclem.jpg

 

Jesper Svensson

Jesper Svensson är VD på Clemondo Group som brukade vara ett kemiföretag, nu på resan att bli ett hållbarhetsbolag inom rengöring. Jesper brinner för att skapa tillväxt genom att lösa kundernas verkligt stora problem. Är bilvårdsbranschens verkliga problem att få bilen ren, eller att lönsamt ställa om till en hållbar och petroleumfri affär?

veronicaskoldclem.jpg  

 

Veronica Sköld

Veronica Sköld är Chief Strategy Officer (CSO) på Clemondo Group AB. I en fabrik i Helsingborg tillverkas rengöringsprodukter för fordonsindustrin, hygien & städ samt industrier. Traditionellt så betyder att vara en kemtillverkare att en stor del av ens affär kretsar kring att använda petroleumbaserade råvaror för att tillverka rengöringsmedel som sedan hamnar i natur, avlopp eller förbränns till CO2. För att ha ett existensberättigande några år fram i tiden så förstår vi att vi behöver ställa om från en affär som kretsat kring fossiler till en affär som bygger på ett mer hållbart alternativ.

   

 

lucianopasquarielloscanfil.jpg  

Luciano Pasquariello

Luciano Pasquariello är Global Sales Manager på Scanfil och har jobbat i 30 år inom EMS (kontraktstillverkning) och produktutveckling. Han arbetar för Scanfil som Global Sales Manager, med fokus på att finna och hjälpa nya kunder. Särskilt fokus på start-ups och företag som planerar projekt med IoT anknytning.

   

 

piaafk.png  

 

Pia af Klinteberg

Pia af Klinteberg är VD på Jape Produkter.
Jape Produkter är problemlösaren för friska hus. Vi är ett familjeföretag, sedan knappt 40 år, som tillverkar och säljer produkter för bekämpning av påväxt, rengöring och tillbehör såsom appliceringsutrusning. Vi är marknadsledande i branschen för bekämpning av påväxt där Grön-Fri är vår främsta produkt. Vår produktion sker främst i Hässleholm. Vi är 16 medarbetare och har de senaste åren haft en markant omsättningsökning.

   

 

goransjoberghorbybruk.png  

Göran Sjöberg

Göran Sjöberg är VD på Hörby bruk, Nordens största tillverkare av skottkärror och lekutrustning för den privata trädgården. 2021 vann Hörby bruk priset som årets samverkansföretag inom Teknikcollege, i konkurrens med 4000 andra företag runtom i Sverige. Hörby bruk tar varje år emot elever på studiebesök, prao och praktik, och spelar en aktiv roll i arbetet med att kvalitetssäkra utbildningar som möter branschens kompetensbehov.

   

 

evainh.jpg  

Eva Inhammar

Eva Inhammar är HR Generalist på Alfdex AB i Landskrona. Hon har en gedigen bakgrund inom företaget där hon gått från montör, via roller inom internlogistik, produktionsplanering och arbetsledning, till att idag ansvara för att driva organisationens HR-arbete. Alfdex arbetar aktivt med att kompetensutveckla befintlig personal, men även med att attrahera fler till industrin genom en rad olika insatser riktade mot barn och unga. För Alfdex del är det viktigt att kvinnor och män har en lika självklar plats i industrin, en inställning som avspeglar sig i den jämna könsfördelningen i produktionen.

   

 

jonasfischerdsc00662.jpg  

Jonas Fischer

Jonas Fischer är grundare och VD för Automationsteknik som erbjuder konsulterande tjänster och robotlösningar för industrin. Automationsteknik är inne i en stark tillväxtfas, och för att lyckas med sina målsättningar är rätt kompetens, och trivsel hos medarbetarna, A och O. Under Jonas ledning utbildar Automationsteknik kontinuerligt sin egen personal och erbjuder även utbildning för andra. Automationsteknik arbetar nära med de industrirelevanta utbildningarna genom aktivt samarbete inom Teknikcollege i Hässleholm, där Jonas sitter som ordförande.

   

 

arturo2.png  

Arturo Vasquez

Arturo Vasquez är ombudsman på IF Metalls förbundskontor, och ansvarar bland annat för arbetsmarknadspolitiska frågor. Som styrelsemedlem i IUC Sverige har Arturo en bra inblick i små och medelstora företags vardag och är engagerad i frågor kring strategisk kompetensförsörjning. Han ser kompetensutveckling av industrins anställda som en viktig faktor för utveckling och konkurrenskraft.

   

 

david2020.jpg  

David Lindén

David Lindén är verksamhetschef på Region Skånes avdelning för regional utveckling. Tillsammans med näringsliv, akademi och offentliga organisationer skapar Region Skåne förutsättningar för ett konkurrenskraftigt Skåne. Genom att koppla samman infrastruktur, kompetensförsörjning och affärsutveckling strävar David efter att på bästa sätt möte näringslivets behov och bidra till tillväxt.

   

 

liselottk.jpg  

Liselott Kindborg

Liselott Kindborg är biträdande regionansvarig på Svenska ESF-rådet i Sydsverige och har arbetat på ESF-myndigheten i 15 år i olika uppdrag. Hon har bakgrund från både privat- och offentlig sektor. Svenska ESF-rådet finansierar, genom fonder, olika projekt som arbetar med kompetensutveckling, sysselsättningsåtgärder och integrationsinsatser. Verksamheten syftar till att minska arbetslöshet och utanförskap, att stärka Sveriges långsiktiga kompetensförsörjning och tillväxt samt att öka sammanhållningen inom EU. Som biträdande regionansvarig driver och planerar Liselott enhetens arbete i samråd med Regionchef.

   

 

hernikbervenenhetschefregionaltillvaxtsodrasverigetillvaxtverket.jpg  

Henrik Berven

Henrik Berven är Enhetschef för regional tillväxt Södra Sverige på Tillväxtverket. Han är ekonom och statsvetare från Lund och har arbetat med ekonomi och utvecklingsfrågor i en mängd olika branscher och verksamheter. Som affärs- och konceptutvecklare har Henrik erfarenhet av allt från globala företag, snabbväxande gaseller till startups i alla branscher samt offentliga verksamheter.

   

 

andreasj.jpg  

Andreas Jacobsson

Teknologie doktor Andreas Jacobsson är biträdande professor och docent i datavetenskap. Han har även uppdrag som dekan vid Fakulteten för teknik och samhälle. För närvarande driver Andreas ett forskningsprojekt om säkerhet och integritet i smarta hem tillsammans med företag och andra forskare inom Internet of Things and People Research Center på Malmö universitet.