Invajo - Events tool

LÄRA MED BERÄTTANDE 2021

Online
10 - 11 februari 2021
Arrangör
Nordiskt Berättarcentrum

Medverkande

hedi200.jpg

Mimesis Heidi Dahlsveen

Mimesis Heidi Dahlsveen (Norge) har arbetat som berättarkonstnär sedan 1996 i både hemma och utomlands. Hon deltog i ett antal internationella festivaler och i två EU-projekt som handlar om konsten att berätta muntligt. Hon har sålt föreställningar till DKS och turnerat internationellt.
Hon är universitetslektor i muntligt berättande och 2008 gav hon ut ämnesboken "introduction to oral storytelling", Universitetsforlaget. 2019 kom hon med sin andra akademiska bok. Hon har skrivit flera vetenskapliga artiklar om muntligt berättande, där hon använder konstnärlig forskning som en ingång för att förstå muntligt berättande och narrativ. Hennes fokus är att låta de traditionella berättelserna belysa samtida teman. 

 

maxbremer200.jpg

Max Bremer

Max Bremer (Finland) är skådespelare, producent och regissör på Teater Universum i Helsingfors.

vevagerard200.jpg     katty200.jpg

Veva Gerard och Katty van Kerkhove

Veva Gerard, (Belgien), berättare och coach, FEST-medarbetare och utvecklare av modellen och verktygslådan .
Katty van Kerkhove (Belgien) nätverkssamordnare för FEST - Federation for European Storytelling

 

wedin200.jpg

Åsa Wedin

Åsa Wedin, Högskolan Dalarna, är fil dr. i andraspråksforskning och professor i pedagogiskt arbete.  

 

kasper2008870.jpg

Kasper Sørensen är berättare och driver företaget Fortællekunsten, är grundare av den digitala lärportalen Fortælletid och producent på Words som är en årlig berättarfestival i Helsingör.

 

mikaelsundkvist200.jpg

Mikael Sundqvist

Mikael Sundkvist, berättandeälskande Norrbottning som börjande med det skrivna ordet för att sedan bli stillbildsfotograf och numera självlärd filmare. Driver idag P-town Production som hjälper företag med film och foto samt utbildar inom mobilfilmande.

mikaelthomasson200.jpg


Mikael Thomasson

Mikael Thomasson är berättarpedagog vid Sagobygden i Ljungby/Kronoberg där han bland annat berättar med barn och ungdomar samt fortbildar pedagoger i sagoberättande. 2019 tilldelades han Kungliga Gustav Adolfs Akademiens pedagogiska pris för sina insatser.