Arrangör
Bildningsförbundet Östergötland
Plats
Linköping Konsert & Kongress
Datum
16 november 2022
Tid
08:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Moderator Veronica Palm

Veronica Palm är uppvuxen i Kisa och gick ut gymnasiet i Linköping. Hon är idag en författare och feministisk debattör och i år är också moderator för Folkbildarforum. Vi ringde upp och tog tempen på Veronica inför höstens konferens.

20220308o8a9632.jpg

Foto: David Lagerlöf

Vad är dina förväntningar på konferensen?
Att få nya tankar och idéer om den förunderliga framtiden och hur vi som tror på demokrati och människors vilja att delta kan gripa oss an den.

Och att träffa många spännande människor så klart.

Hur viktigt är temat för årets Folkbildarforum?
Mycket! Vi lever i en orolig tid. Med krig i Europa, auktoritära stämningar över hela världen och en växande klimatkatastrof.

Det ställer många gamla sanningar på ända och det är svårt att både förstå förändringarna och känna framtidstro i denna förunderliga tid.

Jag är ju övertygad om att det går att hitta vägar framåt för människan och vår vilja att bygga en bättre värld tillsammans. Men då krävs det att vi möts och stöter och blöter våra tankar och idéer tillsammans.

Vad är din relation till folkbildning?
Dubbel. Dels fick jag mitt tredje gymnasieåren på Valla Folkhögskola här i Linköping. Jag var en av alla de där skoltrötta tonåringarna så några år med ströjobb var bra för mig och att sedan i en ny form få tillägna mig kunskap.

Och dels har jag hela min politiska skolning i studieförbund och i föreningslivet. Utan möjlighet att få bilda mig utan att tvingas till skolliknande undervisning hade jag aldrig varit den jag är idag. 

Bildningsförbundet Östergötland använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Bildningsförbundet Östergötland. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Bildningsförbundet Östergötland samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.