Invajo - Events tool

Next Level

Creactive by Science Park Mjärdevi
Teknikringen 7, Linköping
Visa på karta
22 maj 2019
17:00 - 22:00
Lägg i kalender
Arrangör
Ingenjörsjobb
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Creactive by Science Park Mjärdevi
Datum
22 maj 2019
Tid
17:00 - 22:00

På scenen!

bilderinvajonextlevel22majcatarinakonf5744.jpg

KONFERENCIER | CATARINA ROLFSDOTTER-JANSSON
Catarina Rolfsdotter-Jansson är en erfaren moderator och föreläsare inom hållbarhet och framtid. Hon har lång erfarenhet som moderator, föreläsare, journalist, författare och programledare. I sin föreläsning ger hon en fascinerande framtidsspaning baklänges om hållbar utveckling. Hennes breda samhällskunskaper och nyfikenhet gör henne också till en mycket anlitad moderator. 

 

bilderinvajonextlevel22majforelasaretrafikverket.jpg

FÖRELÄSNING | AGNES LINDELL - TRAFIKVERKET

Agnes Lindell forskar som industridoktorand och arbetar som Influencer för Social hållbarhet på Trafikverket.
Forskningsprojektet undersöker hur uppföljning av sociala kontraktsvillkor fungerar och genomförs på Lunds Tekniska Högskola. I sin roll som influencer för social hållbarhet på Trafikverket är Agnes uppgift att, utifrån sin forskning, öka fokus på social hållbarhet i verksamheten.

Hör Agnes prata om social hållbarhet och hur en intern Influencer-roll kan öka fokus på socialt ansvarstagande i en organisation. Föreläsningen kommer ta upp olika aspekter av social hållbarhet samt ge exempel på hur en organisation kan öka fokus på social hållbarhet.

bilderinvajonextlevel22majforelasaresigma.jpg

FÖRELÄSNING | SIGMA INDUSTRY

Föreläsning kommer att handla om vad vi som människor/medborgare/arbetstagare/privatpersoner kan göra för att vår egen syn på hållbarhet kan få ett genomslag. Några tankar/ideér om allting ifrån små förändringar i våra dagliga liv till hur vi som företag kan profilera oss som hållbara framtidsföretag.

En annorlunda syn på hållbarhet och hur vi som människor kan använda vår inbyggda förmåga att påverka andra och varandra. Genom att deltaga och efteråt bygga nätverk kring hållbarhet så kan vi alla göra skillnad för vår gemensamma framtid.

bilderinvajonextlevel22majskymakerworkshop.jpg

WORKSHOP | SKYMAKER 

Istället för masstillverkning i fixa storlekar kan vi dra nytta av den moderna automation och de flexibla maskinerna vi har idag och tillverka kundanpassat. Denna workshop ger Ingenjörer grunderna i att jobba med dynamiska verktyg, beskriva logik och regler med några rader kod, och kunna vara med och ställa om Svensk industri till att producera mer lokalt och flexibelt.

Du får inblick i hur logik, dynamiska regelverk, lite kod och CAD kan samverka för att skapa dynamiska verktyg. En workshop tillsammans med ingenjörerna på SkyMaker och med skymakers molntjänst för dynamiska CAD - DynaMaker

  • Vad är en bra specialprodukt ur ett design-perspektiv?
  • Hur kan vi åter igen tillverka mer lokalt?
  • Att beskriva dynamiska regler för en produkt med kod och logik
  • Att beskriva form och 3D på ett dynamiskt sätt med några rader kod