Invajo - Events tool
Arrangör
Lindholmen Science Park
Plats
Visual Arena
Datum
14 - 15 november 2019
Tid
09:00 - 16:00

Program

Torsdag 14 november

9:00-12:00 - Globala hot, nya giganter och AI som kreativt redskap

Göteborg Film Festival bjuder in till frukostfika och en försmak av 43:e Göteborg Film Festival

Presentation av Nostradamus 2019 - Globala hot, nya giganter och AI som kreativt redskap - Johanna Koljonen ger en uppdaterad key-note av den sjätte Nostradamus-rapporten "Relevance in a New Reality", följt av ett samtal med expertgäster om användning av AI inom audiovisuella branscher, nu och i en nära framtid.

 

13:00-14:30 - Alphapanda: strategisk marknadsföring av film
Mattias Noschis, grundare av Alphapanda, Med bred, internationell erfarenhet och unika kunskaper om sociala medier ger Mattias Noschis en exklusiv genomdragning om marknadsföring av film från en producents perspektiv, både i fiction och dokumentära filmprojekt. Föreläsningen är på engelska.

 

15:00-16:00 Writers' room – hur skriver man tv-serier tillsammans?
Manusfabriken leder ett panelsamtal om hur man skapar ett perfekt writers room. Hur går det till när våra stora tv-serier skrivs? Hur arbetar manusförfattarna när de skriver på ett gemensamt projekt? Hur behåller man visionen när man är ”många kockar”?

I panelen sitter manusförfattarna Jesper Harrie (Bonusfamiljen, Solsidan), Kjersti Ugelstad (Maskineriet, Torpedo), Niclas Ekström (Molanders, Maskineriet) och Karin Aspenström (Sjukt oklar, Revolt). Arrangemanget är ett samarbete mellan Centrum för Dramatik Syd och Manusfabriken.

 

16.00 Branschträff - AW
Dagen avrundas med en gemensam AW på Cuckoo's nest, Radisson Blu Riverside Hotel. (Dryck på egen bekostnad)

 

Fredag 15 november

9:00-12:00 En halvdag med VR och framtidens teknik

Andra omgången av Narrative VR Lab presenteras av upphovspersonerna, med möjlighet att uppleva demoversioner av de olika filmerna på plats, två i VR och en i AR. Presentationerna följs av ett samtal med fokus på distribution och nästa generations tekniska lösningar.

Narrative VR Lab är ett innovativt utvecklingsprojekt på Visual Arena där man undersöker de narrativa möjligheterna i XR (samlingsnamnet för VR, AR, MR och andra medier), samt testar nya sätt att nå ut till publiken som är intresserad av berättelser.

På eftermiddagen erbjuds möjligheten att delta i Narrative VR labs workshop. Det blir maxade timmar med mer praktiskt kunskap. max 8 deltagare. Är du intresserad av att medverka, ansök om deltagande här.

 

Programmet uppdateras löpande

Lindholmen Science Park använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Lindholmen Science Park. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Lindholmen Science Park samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.