Invajo - Events tool

Cookalong - Forskare, kockar och entreprenörer i samverkan

Medicon Village AB
Scheelevägen 2, Lund
Visa på karta
16 oktober 2017
10:00 - 16:00
Lägg i kalender
Arrangör
Lunds universitet och Medicon Village
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Medicon Village AB
Datum
16 oktober 2017
Tid
10:00 - 16:00

Kockarna

hakan.jpg

Håkan Olsson

jobbar på Byskolan i Södra Sandby som varit nominerad i White Guide Junior tre år i rad och vunnit en gång. De lagar all mat från grunden med den högsta KRAV-certifieringen och samarbetar mycket med eleverna om vikten att inte kasta mat.

joel.jpg

Joel Lindqvist

driver Mat & Chockladstudion i Malmö som är ett ekologiskt hantverkskonditori som blev framröstade till Topp 20 av Konditorernas Konditori 2017. Joel brinner för hållbarhet och kommer bland annat laga glass med flytande kväve.

martin.jpg

Martin Hansen

är gastronomiskt ansvarig på Grand Hotel i Lund och kan inte vara utan salt, citron och örter. Han är väldigt tävlingsinriktad med bland annat ett OS-Guld 2016 och final i Årets Kock 2017. En förebild i köket har varit Tomas Drejing (Peri Pumpa i Lund).

mikael.jpg

Mikael Larsen

är kökschef på Skogsliden´s äldreboende i Båstad som är helt unik med att under 2017 vunnit Arla´s Guldko för ”Sveriges Bästa seniormatglädje” och en andra plats som White Guide Senior. Han jobbar bland annat på själva utseendet på maten som en del.

sam.jpg

Sam Hellhager

är ansvarig för restaurang Inspira på Medicon Village som byggt upp ett samarbete med Lunds universitet och Center for Healthcare. Utifrån forskning kontra matens påverkan. Med en lång erfarenhet i köket jobbar Sam gärna med råvaror från skog och mark.

tareq.jpg

Tareq Taylor

är en kritikerrosad gourmetkrögare som driver Kockeriert i Malmö och är även en uppskattad tevekock, känd från TV-program såsom Trädgårdstider och Historieätarna. Han är nu aktuell i TV4´s Kockarnas Kamp och är engagerad i hållbart boende och odling.