Invajo - Events tool Get people together

Frukost med Johan Norén på Saluhallen Slakteriet

Saluhallen Slakteriet
Slakterigatan 6-10, Västerås
Visa på karta
23 maj 2019
08:00 - 10:00
Lägg i kalender
Arrangör
Manpower & Experis
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Saluhallen Slakteriet
Datum
23 maj 2019
Tid
08:00 - 10:00

Om Johan Norén

Ökad arbetsglädje och ökad produktivitet genom minskad stress. Starka team och friska medarbetar ger hållbara prestationer med bevarat välmående.

Johan Norén är tidigare ishockeyspelaren som i ung ålder intresserade sig för coachning, mentalträning samt ledarskap.

Johan jobbade under flera år som försäljningschef och blev långtidssjukskriven till följderna av stressrelaterad ohälsa med tillhörande utmattningsdepression. 

Med erfarenhet av idrotten, näringslivet, sjukvården, många år som coach och nyfikenhet till ledarskap har gjort att Johan nu jobbar som rådgivare till några av landets mest framstående organisationer och företagsledare.

Efter att ha genomgått rehabilitering så har han fördjupat sina kunskaper ytterligare inom coachning, ledarskap samt stress och intervjuat företagsledare och människor ifrån olika delar av samhället för att fördjupa sig i de bakomliggande faktorerna till stress och hur man kan jobba förebyggande för att bibehålla en hög produktivitet och långsiktig hållbar hälsa för sig själv och på arbetsplatser.

Denna erfarenhet har fått honom att nu utbilda ledningsgrupper samt företag genom att öka kunskapen och kunna tolka signaler på obalans och överbelastning och hur man kan genom ett tydligt och modernt ledarskap kan öka produktiviteten för företag och dess medarbetares långsiktiga utveckling.

Johan är delaktig i flertalet företag och deras aktiva friskvårds satsningar där man eftersträvar en hög produktivitet tillsammans med ett långsiktigt välmående. 

Företags friskvårds satsningar som Johan varit engagerad där det skapats samband mellan gemensam fysisk aktivitet till föreläsningar är bland annat Stockholmshem AB, Indiska Magasinet AB, Addnature AB, Schibsted Media Group, Svenska dagbladet där syftet är att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa.

Vinnare av Årets Peppare 2019 är stiftelsen Goodsport.

Stiftelsen Goodsport fick i i direktsändning på Idrottsgalan 2019 ta emot priset Årets Peppare av Hans Kungliga Höghet Prins Daniel.

"Johan har under fyra år varit en del av Goodsports sportsliga samhällsprojekt skolträffen. 

Johan har med sin bakgrund och erfarenhet fångat barnen på ett väldigt speciellt sätt. Johan har föreläst och lett samarbetsövningar och som bygger på tillit och respekt och som har lett till att över 3000 barn och ungdomar i åldrarna 7-14 år har skapat nya vänskapliga band och fått utmana sig själva". 

Marie Forsberg Nationell projekt ledare Goodsport. https://www.goodsport.se

”Skolträffen syftar till att motverka fördomar, utanförskap och segregation. Genom Skolträffen skapar vi möten mellan barn och unga från olika områden med olika bakgrund vad gäller kultur och socioekonomiska förutsättningar. Vi vill få ungdomar till att bygga nätverk och skapa kamratskap över de synliga och osynliga gränser som finns i vårt samhälle.”

Mellan 2015-2018 genomförde Johan två ironman, arrangerade tränings event i Sverige samt utomlands för att öka medvetenheten om de positiva effekterna för hjärnan som skapas av fysisk aktivitet, var personlig tränare till företagsledare, fotbollspelare, hockeyspelare, skådespelare och artister där syftet var att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa.

Under 2017-2018 drev Johan podcasten träna för hjärnan med gäster som Dr Anders Hansen, Kristin Kaspersen, Mikael Persbrandt, Markoolio, Agneta Sjödin mfl. 

Syftet med dessa samtal var att få ta del av gästernas egna tankar, reflektioner och erfarenheter ifrån livets utmaningar samt hur fysik aktivitet påverkat dess välmående. 

default