Create event for free
This event has already taken place!

Europa Universalis

Organizer
Gothenburg Megagames / Strategibolaget 400 AB
Place
Lin Education
Date
February 16, 2019
Time
09:00 - 17:30
Time zone: Stockholm, GMT+02:00
Dress code
Dress up is optional but adds a lot to the game.
Age limit
18

Praktisk information

Hur går det till?
Vi spelar Europa Universalis designat av Luca Kling med anpassningar gjorda av Gothenburg Megagames och Megagame Oslo.

Själva spelet spelas under 6 mycket hektiska timmar. Reglerna skickas ut två veckor i förväg. Vi börjar dagen med en ordentlig genomgång av reglerna för varje funktion (till exempel council och map) tillsammans med den spelledare som har hand om just den funktionen. Vi avslutar hela dagen med en gemensam genomgång lag för lag för att försöka få ett grepp om vad som faktiskt hände. Spelet pågår 10-12 rundor. Den exakta slutrundan är okänt för spelarna för att undvika så kallad ”last turn madness”. Efter det kör vi frivilligt efter-häng i lokalen, beställer lite mat och snackar om spelet. Vi rekommenderar verkligen att stanna kvar en stund - våra spelare är väldigt trevliga och du får höra alla galna historier från spelet.

Erfarenhet
Du som spelare behöver inte ha spelat Europa Universalis eller andra megagames för att ha en bra upplevelse. Eftersom spelet bygger på spelarinteraktion och en framväxande story (och inte kunskap, optimering eller erfarenhet) så har du egentligen ingen fördel av att ha spelat innan. Vi rekommenderar rollerna som external powers till dig som har spelat ett par megagames tidigare eftersom dessa är extra utmanande.

Du behöver inte heller anmäla ett helt lag för att kunna spela. Vi som arrangör lovar en bra spelupplevelse och en plats i ett kul lag även om du anmäler dig ensam. Du kommer att träffa en massa bra människor som också är där för att ha kul.

Språk
Vi spelar spelet på svenska och engelska, men reglerna och allt spelmaterial är på engelska. Att du läser reglerna i förväg är en förutsättning för att du ska kunna spela.

Lokal
Vi spelar i Lin Educations fantastiska lokaler på Lindholmen. Du kommer lättast dit med buss 16 (hållplats Lindholmen) eller med Älvsnabben från Stenpiren till Lindholmen (går varje halvtimme på helger). Om du kör bil finns det betal-parkering precis utanför dörren. För dig som kommer långväga och behöver övernatta ligger Clarion Blue Riverside endast någon minuts promenad från Lin Education.
Strategibolaget 400 AB is using Invajo´s event tool for managing this event and its attendees. Invajo have no responsibility for the execution of the event. Any questions regarding the event and its content will be answered by Strategibolaget 400 AB. For technical questions, please contact Invajo´s support. Your details are handled by Invajo, Strategibolaget 400 AB and different subcontractors that are required for the delivery of the products and functions provided by Invajo. By going through with a booking on this event, you also accept Invajos general conditions which are available on www.invajo.com.