Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!

Njut av Piemonte och Italien med oss!

DAG FÖR DAG PROGRAM

DAG 1 - Söndag den 16 september
Avresa med SAS direktflyg från Stockholm kl.11.05. Vi landar i Milano med ankomst Linate kl.13.45. Vår värdinna möter gruppen i ankomsthallen för att gemensamt åka med privat busstransfer söderut ca 1 tim till Gavi. Incheckning på vingården Villa Sparina. Här kommer vi att bo under hela vår vistelse och uppleva den Piemontesiska vin- och gastronomiska världen. Vi tilldelas våra rum och bekantar oss sedan med gården och vinproduktionen. Rundvandring med vinkunning personal från gården i den imponerande vinkällaren som avslutas med avsmakning av gårdens Brut. Dagens avrundas med middag på gårdens restaurang där det serveras lokala Piemontesiska specialiteter som kökschefen har skapat.

DAG 2 - Måndag den 17 september
Efter frukost samlas vi för gemensam tryffel-jakt! Vi letar tryffel på traditionellt sätt med specialtränad tryffelhund under ett par timmar och som förhoppningsvis inte bara ger oss kunskap, en härlig naturupplevelse och en rolig aktivitet utan även tryffel i korgen att ta med tillbaka till gården. Vi äter en picknick lunch bestående av Italienska godsaker ute i Villa Sparinas naturområde innan vi ger oss tillbaka till vingården. Väl tillbaka på gården ges lite tid på egen hand.  På eftermiddagen är det sedan äntligen dags för vårt alldeles egna matlagnings-arrangemang. Då samlas vi för att laga italiensk mat på riktigt, indelade i mindre grupper. Varje lag kommer att laga olika rätter under ledning av gårdens kockar och vår svensk- och italiensktalande ciceron. Vi avnjuter sedan middag som serveras oss bestående av de rätter vi lagat under eftermiddagen, där en av rätterna förhoppningsvis kommer att smaka av den tryffel som vi hittade på förmiddagen, och ackompanjerad av gårdens viner.

DAG 3 - Tisdag den 18 september
Nu är det dags för ett unikt besök hos vinhuset Fontanafredda, som öppnar sina dörrar för Lantlivs läsare! Efter frukost åker vi gemensamt till Fontanafredda som gör barolo- och barberaviner av yppersta klass och har arbetat för kvalitet och hållbarhet sedan 1870-talet. Numera är jordbruket helt ekologiskt. Guidad rundtur ,vinprovning och lunch. Självklart finns det möjlighet att köpa med sig viner hem. Privat transfer tillbaka till L’Ostelliere där det väntas provning av ost- och de berömda hasselnötterna från regionen. Efter en liten stunds egen tid serveras en njutbar avslutningsmiddag på gården.

DAG 4 - Onsdag den 19 september
Efter en god lantlig frukost, checkar vi ut och åker privat busstransfer till Milano Linate flygplatsen för resa hem vid lunchtid. Avresa med SAS och direktflyg till Stockholm.

FLYGTIDER:
16/09/18 Stockholm/Arlanda-Milano/Linate 11.05 13.45 SK 689
19/09/18 Milano/Linate -Stockholm/Arlanda 13.00 15.40 SK 690

Bonnier Magazines & Brands AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Bonnier Magazines & Brands AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Bonnier Magazines & Brands AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.