Invajo - Events tool Skapa event gratis
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Spel i Väst
Plats
N3
Datum
23 november 2019
Tid
09:00 - 18:00

Ett megagame?

Att försöka förklara megagame-upplevelsen för någon som aldrig spelat ett är lika vanskligt som att förklara kärlek för någon som aldrig känt det eller hur det är att bli förälder för någon som aldrig fått barn. Nåja - kanske överdrivet stora ord, men det är en helt unik upplevelse! Spelrecencenterna Shut Up & Sit Down beskrev Watch the Skies som "Holy shit this might be the coolest thing we've ever done"!

Ett megagame kan beskrivas som ett socialt strategispel, brädspel, rollspel och lajv. Allt på en och samma gång, men beroende på vilken funktion du har, troligen lite mer av något av det. Hitta den roll som passar dig bäst!


Ett megagame kan också beskrivas som ett socialt strategispel och är flera saker samtidigt. Det är just kombinationen av elementen som gör det så kul. Samtidigt som det är ett brädspel som Risk eller Pandemic, är det en geopolitisk simulering/rollspel med hög interaktion inom laget och med andra lag samt en sandlåda med kreativa möjligheter att improvisera utanför reglerna. Allt som händer är spelar-skapat utifrån de givna förutsättningarna. Spelet ger ett startskott och spelarna gör resten. Det betyder att inget spel liknar det andra. I slutet av dagen kan alla uppleva sig som vinnare eller förlorare beroende på hur laget har tolkat att de uppfyllt nationens individuella mål.

Ett megagame bygger på asymmetri och förbestämda individuella mål för laget. Vägen dit är helt öppen. Det betyder enkelt uttryckt att olika lag är olika lämpade för olika typer av utmaningar. Det betyder också att grundförutsättningarna och målen är olika för lagen. De mindre länderna kan inte rå på de militära stormakterna i ren styrka i "Watch the skies" men har andra förutsättningar eller mål som ger dem andra fördelar. Vissa nationer är exempelvis ofta politiska vågmästare. Lagen spelar helt enkelt inte på lika villkor men det finns inte heller någon möjlighet att åka ur spelet innan det är slut. Om ett land skulle hamna i politiskt kaos så finns det spelmekaniker som hanterar det. Detta är med andra ord inte hela havet stormar (eller spelet Diplomacy för den delen…). Alla är med och spelar hela speltiden och kommer att ha stor möjlighet att påverka sitt spel hela tiden. Under inga omständigheter åker någon ut och behöver sitta av tiden.

Om ett megagame går ut på att vinna eller inte låter vi vara osagt. Inget lag kommer att utropas som vinnare i slutet av spelet. Vår ambition som arrangör är att du som spelar ska ha en rolig och meningsfull spelupplevelse. Vi har duktiga och erfarna spelledare som kommer att jobba häcken av sig för att säkerställa detta!

Några tips:

Om det här är ditt första megagame så är det viktigt att komma ihåg att även om det (förhoppningsvis) blir hektiskt, förvirrande, uppslukande, utmanande, involverande och alldeles underbart i lika stora doser så försök komma ihåg följande tre saker:

- Det finns andra spelare i precis samma sits som dig

- Även om erfarna spelare tror att de har koll på vad som händer eller vad som kommer att hända, så har dom antagligen inte det

- Det finns tid före spelet för att se hur spelet fungerar och ställa frågor

Och kom ihåg

- Det finns inga dumma frågor, speciellt inte när du pratar med någon av våra spelledare! De är på plats för att hjälpa dig spela spelet.

default
Spel i Väst använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Spel i Väst. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Spel i Väst samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.