Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!

Upphandlingskonferensen 2018 - Hållbara affärer

Arrangör
Swedish Medtech, LfU & Materialkonsulenterna
Plats
Quality Hotel Globe
Datum
7 - 8 november 2018
Tid
09:00 - 15:30

BLOCK 3 & 4: SEM dag 2

Under Upphandlingskonferensen 2018 arrangeras parallella seminarier. Dessa genomförs i två omgångar under förmiddagen av konferensens dag 2 i BLOCK 3 och BLOCK 4.

 Till BLOCK 3 väljer du som deltagare ett av följande tre seminarier och till BLOCK 4 ett annat:        

 • SEM 1: Innovationsresan – så börjar det!    
  LOKAL Galaxen Norra, plan 4 
 • SEM 2: Ett hållbarhetsarbete som möter verkligheten     
  LOKAL Galaxen Södra, plan 4  
 • SEM 3: Förhandlingsteknik – LOU är mer än skriftlig kommunikation
  LOKAL Stora Stjärnrummet, plan 11

 

LÄS MER OM VARJE SEMINARIUM

 

 • SEM 1: Innovationsresan – så börjar det! 
  Innovationer och förbättrade produkter är livsavgörande för vård och omsorgs möjlighet att klara av framtiden. Det finns stora utmaningar inom vården och lösningar kan ofta hittas i samarbete med företagen, men hur omvandlar man ett behov till innovation? Vilka förutsättningar krävs för att påbörja den resan? Under seminariet kommer vi att få en inblick i hur man gör en behovskartläggning och varför den är viktig att inte hasta igenom. Vi resonerar även kring frågor som vilken betydelse vården, leverantören respektive upphandlande myndighet har i en innovationsprocess, hur man skapar ett klimat inom vården där verksamhetsutveckling och nytänk är en del av vardagen och slutligen – hur möter vi utmaningen att vården upplever att de ”inte har tid” att implementera innovationer?

  Seminarieledare: Björn Grauers från Innovationsplattformen i Västra Götalandsregionen, Elham Pourazar från Västerbottens läns landsting samt Peter Sandberg från RISE, Moderator för passet är Lena Svendsen, Swedish Medtech, projektledare för Innovationsmotorerna. Deltar gör också Maria Öhman från Upphandlingsmyndigheten.
  LOKAL Galaxen Norra, plan 4 

 

 • SEM 2: Ett hållbarhetsarbete som möter verkligheten
  Utvecklingen av hållbarhetskrav har rört sig från krav på uppförandekoder till krav på rutiner och processer, men än så länge mäts sällan effektiviteten av ställda krav. Hur säkerställer man då att ställda krav får önskade effekter och vilka effekter bör vara önskade? Under seminariet diskuteras hur hållbarhetskrav har utvecklats över tid och vad vi har att vänta oss framöver. Vilka utmaningar man ställs inför som företag idag när det gäller krav och förväntningar från olika intressenter och hur man integrerar dessa förväntningar rent praktiskt i hållbarhetsarbetet. Samt, vad som förväntas av företag utifrån rådande internationella ramverk inom hållbarhet och vad det är som ska kontrolleras under revisioner.
  Som avslutning görs en trendspaning tillsammans med Pauline Göthberg kring framtidens hållbarhetskrav och vad som krävs för att göra dem till verklighet. 

  Seminarieledare: Théo Jaekel, Advokatfirman Vinge, Andreas Rydell, Atea & Pauline Göthberg, Nationella kansliet Hållbar Upphandling
  LOKAL Galaxen Södra, plan 4 

 • SEM 3: Förhandlingsteknik – LOU är mer än skriftlig kommunikation
  Förhandling inom den offentliga affären används relativt sällan. Efter 2017 är möjligheterna fler. Men när är det egentligen bra att förhandla? Hur gör jag i praktiken för att följa regelverket och samtidigt göra en bra affär? Vid det här seminariet ges konkreta tips på hur man ska bedöma när förhandling är bra och hur man går tillväga för att nå framgång.

  Seminarieledare: Björn Bergström, Rambergs Advokater
  LOKAL Stora Stjärnrummet, plan 11
Swedish Medtech Service Aktiebolag använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Swedish Medtech Service Aktiebolag. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Swedish Medtech Service Aktiebolag samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.