Get people together
Plats
Grand
Datum
25 maj 2019
Tid
09:00 - 17:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00
Klädsel
Temaenlig klädsel är frivillig men uppmuntras
Åldersgräns
15

Vad är ett mega game

En text som vår systerorganisation Gothenburg Mega Games formulerat så väl...

Ett megagame är flera saker samtidigt och det är kombinationen av elementen som gör det så kul. Samtidigt som det är ett brädspel som Risk eller Pandemic, är det en geopolitisk simulering/rollspel med hög interaktion inom laget och med andra lag i en egen värld innehållande kreativa möjligheter att improvisera utanför reglerna. Allt som händer är spelar-skapat utifrån de givna förutsättningarna. Det betyder att inget spel liknar det andra. I slutet av dagen kan alla uppleva sig som vinnare eller förlorare beroende på hur laget har tolkat att de uppfyllt nationens individuella mål. 

Ett megagame bygger på asymmetri och förbestämda individuella mål för laget. Vägen dit är helt öppen. Det betyder enkelt uttryckt att olika lag/länder är olika lämpade för olika typer av utmaningar. Det betyder också att grundförutsättningarna och målen är olika för alla innblandade. Exempelvis kan inte alltid de just då svagare lagen rå på de starkare på det kanske mest uppenbara planet. Istälet kanske de har andra förutsättningar eller mål som ger dem andra fördelar. Vissa lag är exempelvis ofta politiska vågmästare. Ni spelar helt enkelt inte på lika villkor men det finns inte heller någon möjlighet att åka ur spelet innan det är slut. Om ert lag skulle hamna i politiskt kaos så finns det spelmekaniker som hanterar det. Detta är med andra ord inte hela havet stormar (eller spelet Diplomacy för den delen…). Alla är med, alla påverkar och alla spelar hela speltiden. 

Om ett megagame går ut på att vinna eller inte låter vi vara osagt. Inget lag kommer att utropas som vinnare i slutet av spelet. Vår ambition som arrangör är att alla ska ha en rolig och meningsfull spelupplevelse. Vi har duktiga och erfarna spelledare som kommer att jobba häcken av sig för att säkerställa detta!

Mer om megagame (Gothenburg Megagames)

Hur maxar jag min megagame-upplevelse (Gothenburg Megagames)