Invajo - Events tool

Sweden API Award

Online
5 oktober 2021 - 5 oktober 2022
13:00 - 13:40
Lägg i kalender
Arrangör
API 1st
Plats
Online
Datum
5 oktober 2021 - 5 oktober 2022
Tid
13:00 - 13:40

Jury

sedenapiawardjurynx106323.PNGAnne-Marie Eklund Löwinder, vd och grundare Amelsec, f.d. CISO på Internetstiftelsen.
Anne-Marie Eklund Löwinder kan svara på de flesta frågor kring strategiska informations- och it-säkerhet både för verksamheter och vanliga användare, till exempel gällande ledningssystem för informationssäkerhet och ISO 27001 men också om kryptering, lösenord, säkerhet kring smarta prylar, molntjänster och nätverk. Internetpionjär och rankad som en av Sveriges främsta IT-säkerhetsexperter.

Christian Landgren, grundare och VD, Iteam
Christian Landgren är techentreprenör och framtidsanalytiker. Han startade sitt första internetföretag som 17 åring och har hjälpt bygga några av Sveriges och världens mest lyckade (och misslyckade :) techföretag under de senaste 25 åren. Christian har även varit rådgivare till regeringen och varit pådrivare i att få Sverige och Europa att ta täten i nästa nivå av digitaliseringen och AI. Enligt IDG är han en av Sveriges bästa utvecklare.

David Khabbazi, grundare och partner, The Social Few
David Khabbazi är marknadsstrateg och medgrundare av tillväxtpartnern The Social Few som genom data-drivna insikter arbetar för ett mer inkluderande Sverige. David har över femton års erfarenhet av digitala aktiveringar i både den privata och offentliga sektorn och med fokus på Nordens största minoritetsgrupper.

Evelina Anttila, grundare och VD, Justic
Evelina Anttila är medgrundare och VD för legaltech-bolaget Justic, samt rådgivare till AI Sweden som är Sveriges nationella center för artificiell intelligens. Evelina var tidigare chefsjurist och ingick i ledningsgruppen på AI-bolaget Peltarion. Dessförinnan var hon advokat på Mannheimer Swartling i Stockholm och New York. 

Johan Öbrink, digital strateg, SEB
Johan Öbrink började IT-karriären på 80-talets pojkrum där han programmerade sin VIC 20. Idag är han digital strateg på SEB och syns i TV4 som expert på digitalisering, it-säkerhet och effekterna av teknik på människor och samhälle. Han är också en av grundarna till den moderna folkrörelse som är Öppna Skolplattformen.

Johannes Ridderstedt, Teknisk grundare av 46elks
Johannes Ridderstedt är en självlärd programmerare som brinner för att göra kraftfulla funktioner enkla att använda. Har byggt upp API-företaget 46elks i Uppsala som nu har 14 anställda och fler än 350 kunder. Frekvent hackathon-besökare, bygger datorspel på fritiden och vill att alla ska få lära sig hur datorer fungerar.

Rana Ersgård, VD, Beetroot Sweden AB
Rana Ersgård började sin karriär inom IT för 16 år sen, med avstamp i hälso- och sjukvårdsdomänen och såg där vikten av att skapa förutsättningar för innovation – särskilt inom tungrodda organisationer och där det råder brist på standardisering. Hon har arbetat med implementationsprojekt, förändringsledning, affärsutveckling, organisationsutveckling och försäljning. Idag leder hon den svenska delen av ett socialt drivet entreprenörsbolag som föddes ur tanken om att mjukvaruutveckling utomlands skulle kunna ske med människan i centrum, på ett meningsskapande och inbegripande sätt, utan att för den skull tumma på kvaliteten av det som levereras.

Terese Skärvagen, projektchef och lead open source, Allmännyttans Digitaliseringsinitiativ
Terese Skärvagen har en bred bakgrund som digital strateg och har därmed prövat alla API-strategier – goda som dåliga. Hon har bland annat utvecklat självservice online och e-handel inom telekom, customer 360 på Electrolux och digitala kredittjänster på storbank. På senare år har hon skiftat över till digital transformation inom offentlig sektor.

Sofie Wahlström, VD och grundare av BrightAct & innovationsledare inom offentlig sektor
Årets IT- kvinna och årets digitala inspiratör 2020. 
Flerfaldig vinnare av hackathons. 
Grundare av saas bolaget BrightAct som ger guidande stöd till de som är utsatta för våld i nära relation.
Sofie arbetar även inom offentlig sektor med innovation och digitalisering. 

Viktor Sarström, lösningsarkitekt, Afry
Viktor Sarström som är serieentreprenör och utvecklare som föddes framför en dator. Idag är han digital lösningsarkitekt & utvecklare på Afry, där han nyttjar sina 15 års branscherfarenhet med att skapa hållbara digitala lösningar. Han brinner för att skapa goda arbetskulturer och att visa kraften av öppen källkod och öppen data.