Invajo - Events tool Skapa event gratis
Plats
Brasserie Bobonne
Datum
20 november 2019
Tid
18:00
Åldersgräns
20

Unik vinmakarmiddag med anrika Royal Tokaji

Vi har den stora äran och glädjen att få besök av Royal Tokajis exportchef Christopher Donaldson som är Master of Wine och den största kännaren på området. Detta blir en unik upplevelse ett fåtal kommer att få uppleva!

Royal Tokaji äger vingårdslotter i de bästa lägen, bland annat de vingårdar som redan år 1700 klassades som prima, vilket var högsta klassen. Av druvor från dessa har man sedan utvecklat de viner som säljs under företagets etikett och som en hel vinvärld applåderat! Idag anses Royal Tokaji vara en av de producenter i regionen som håller fanan högst vad det gäller kvalité och innovation och har de senaste sju åren blivit utnämnd till "Most Admired Drinks Brands in the World” by Drinks International och även blivit inkluderat sex gånger i Wine & Spirits Magazine's “World’s Top 100 Wineries".

Royal Tokaji arbetar enligt gamla traditioner. Det betyder att druvorna handplockas (endast 6-8 kg per dag!) och de varken pastöriseras eller får oxidera. Tokajern blir därigenom både vackrare i färgen, mer gul i stället för brun, ädlare och mer nyansrik. Vinerna är sammetsmjuka med en intensiv, kvardröjande väldoft och smak av frukt, smör och karamell.

Vi kommer även att prova deras torra viner men fokus ligger naturligtvis på de välkända ädelsöta juvelerna i olika tappningar, både från olika vingårdslägen och årgångar. Till detta serveras vi en härlig meny som utlovar förrätts fois gras, en fiskrätt och en avslutande härlig dessert.

Vinlista: 

1.       Dry Furmint 2016

2.       Vineyard Selection Dry Furmint 2017

3.       Single Vineyard Betsek Dry Harslevelu 2017

4.       Late Harvest 2017

5.       Blue Label 5 Puttonyos 2013

6.       Gold Label 6 Puttonyos Aszú 2016

7.       Szt Tamas Single Vineyard 1st Growth 6 Puttonyos Aszú 2013

Väl mött onsdagen den 20 november klockan 18:00 på Brasserie Bobonne
I priset ingår alla viner och trerättersmeny.