Get people together
Detta event har redan ägt rum!

Demokratifrukost #6 - Förintelsens minnesdag

Arrangör
#ViMåstePrata & Forum för levande historia
Plats
Online
Datum
27 januari 2021
Tid
08:45
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Julie Lindahl om Förintelsens minnesdag

"Förintelsens minnesdag" 

Vi minns det som inte får glömmas och berättar historier om det som dolts. Demokratifrukosten ordnas i samarbete med Forum för levande historia. Föreläsning av författaren Julie Lindahl. Video med Hédi Fried. Musik av Adolphson & Falk.

Anmäl dig nedan! Det är kostnadsfritt.

lindahljulie2.jpg  ingridlomforsfotomartinskoog4.jpghedicolor29227.jpgdavidsamuelsson.jpg.hugeavatar.jpg

David Samuelsson, generalsekreterare Studieförbunden, ger en introduktion till årets arbete med #ViMåstePrata.

Moderator för dagen är sedan Ingrid Lomfors, överintendent på Forum för levande historia – ett nationellt forum för att främja demokrati, tolerans och mänskliga rättigheter, med utgångspunkt i Förintelsen. 

Julie Lindahl talar. Hon är författaren till boken Pendeln. Där utforskar hon sin familjs förflutna med en morfar som tidigt gick med i nazistpartiet och SS. Julie anger som en drivkraft för bokens tillkomst att "när en generation ansvarig för ondskefulla handlingar frånsäger sig sin skuld kryper den försåtligt in i hjärtan och sinnen hos barn och barnbarn". 

Dessutom berättar Hédi varför vi måste minnas och Adolphson & Falk framför specialskriven musik.

Onsdag 27 januari, 08.45-09.30. Kostnadsfritt.

Webinarielänk skickas ut efter anmälan, före eventet. Kontakta jonas.joelson@studieforbunden.se vid frågor.

  
Länkar: 

https://www.levandehistoria.se/fakta-fordjupning/forintelsen/forintelsens-minnesdag

Julie Lindahl på TV4

https://adolphsonfalk.se/

 

Demokratifrukosten är en seminarieserie från #ViMåstePrata under 2020-2021. Vi undersöker frågor inom demokrati och folkbildning. #ViMåstePrata är initiativet som främjar det demokratiska samtalet och stärker demokratins motståndskraft genom studieförbund och folkhögskolor i Sverige.

Studieförbunden använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Studieförbunden. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Studieförbunden samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.