Invajo - Events tool
Plats
Clarion Hotel Sign
Datum
1 juni 2022
Tid
10:00 - 16:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Forskningspolitiska dagen 2022

Sällan har vetenskapen varit så synlig och fått så stor uppmärksamhet som under coronapandemin. De två senaste åren har visat på vikten av grundforskning, starka forskningsmiljöer och effektiv samverkan för att snabbt kunna hantera samhällsutmaningar. Pandemin har också på många sätt påverkat FoU-systemet när det gäller till exempel granskning av vetenskapliga resultat, öppna data och forskningskommunikation. 

Under dagen tar vi avstamp i pandemin och frågar oss vilka erfarenheter vi kan dra nytta av inför framtiden. Hur kan lärdomarna bidra till en bättre beredskap när det gäller andra typer av samhällsutmaningar? Hur har FoU-systemet påverkats? Och har allmänhetens förtroende för forskning och dess förmåga att förse mänskligheten med lösningar på globala problem påverkats?

Konferensen inleds av utbildningsminister Anna Ekström och Vetenskapsrådets generaldirektör Sven Stafström.

Välkommen den 1 juni till en heldag om forskningens betydelse för en klokare värld!

#fopol2022

Konferensen filmas och kan ses i efterhand.

I flikarna ovan hittar du programinnehåll och praktisk information inför mötet.

OBS! Du måste bekräfta bokningen inom 10 minuter för att den ska genomföras. Du får en länk till din mail.

 

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Forskningspolitiska dagen
31 maj 2022 (23:59)
0
Vetenskapsrådet använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Vetenskapsrådet. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Vetenskapsrådet samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.