Invajo - Events tool Skapa event gratis

Forskningsinfrastrukturdagen 2018

World Trade Centre
Klarabergsviadukten 70, Stockholm
Visa på karta
16 oktober 2018
10:00 - 16:00
Lägg i kalender
Arrangör
Vetenskapsrådet
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
World Trade Centre
Datum
16 oktober 2018
Tid
10:00 - 16:00

Välkommen till Vetenskapsrådets dag om forskningsinfrastruktur

Dagen vänder sig till dig som arbetar med forskning och stöd till forskning vid myndigheter, lärosäten eller privata aktörer och vill veta vad som är på gång i Sverige och i Europa. Under eftermiddagen informerar vi särskilt om vår kommande utlysning av bidrag till forskningsinfrastruktur av nationellt intresse.

Förmiddagen:
Presentation av ESFRI (European Strategy Forum on Research Infrastructures) Roadmap 2018 och Vetenskapsrådets infrastrukturguide 2018.

Några internationella forskningsanläggningar med verksamhet i Sverige ger korta presentationer om sin verksamhet.

Vi berättar om hur EU, ESFRI och Vetenskapsrådet arbetar med att tillhandahålla de bästa verktygen för forskning inom alla vetenskapsområden, hur vi utvärderar dem och vilka konkreta förslag som är på gång.

Eftermiddagen:
Eftermiddagen vänder sig framförallt till dig som kommer vara inblandad i att utarbeta ansökningar inom Vetenskapsrådets utlysning för stöd till forskningsinfrastruktur av nationellt intresse som öppnar tidigt 2019. Vi informerar och det kommer finnas möjlighet att ställa frågor.

Dagen kommer att webbsändas och kan ses i efterhand på Vetenskapsrådets youtube-kanal. Antalet platser är begränsat och inbjudan har skickats till lärosäten och myndigheter som själv får avgöra vem de anmäler till eventet.

 

Välkomna!