Invajo - Events tool Skapa event gratis

Hur hanterar ni sexuella trakasserier på er arbetsplats?

Nacka Strand
Cylindervägen 18, Nacka Strand
Visa på karta
3 oktober 2018
09:00 - 12:00
Lägg i kalender
Arrangör
VeaLearn Utbildning
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Nacka Strand
Datum
3 oktober 2018
Tid
09:00 - 12:00

Säkerställ din arbetsplats mot sexuella trakasserier och kränkande särbehandling.

Aktuell rapport i mars visar att 6 av 10 svenska börsbolag upplever att sexuella trakasserier eller närmanden förekommer i affärssammanhang. Ca 100 bolagschefer tillfrågades. Många chefer är självkritiska kring hur sexuella trakasserier har hanterats. Endast 4 av 10 har tydligt kommunicerat ut nolltolerans mot trakasserier, enligt Mikael Julher, VD PMP Marknadskonsult som har genomfört undersökningen enligt intervjuv i SVD. 

Meeto- uppropet har bidragit till att frågan om Sexuella trakasserier har kommit upp till ytan i arbetsmiljön. Det har också varit vanligt att problemen inte anmäls eftersom den som är utsatt tycker att det är pinsamt eller till och med lägger skulden för trakasserierna på sig själv. Nu har anmälningarna ökat och ansvariga får lämna sina poster.

Sexuella trakasserier är ett uppträdande i arbetslivet av sexuell natur som kränker en arbetssökande eller arbetstagare. Det kan handla om beröringar, tafsningar, skämt, förslag, blickar och bilder som är sexuellt anspelande och ovälkomna. Det är personen som blir utsatt som avgör om beteendet är ovälkommet eller ej. Sextrakasserier är ett brott som kan polisanmälas. Men oavsett om det anmäls eller inte har arbetsgivaren ansvar för att se till att det upphör.

Arbetsgivaren och cheferna har idag ett stort ansvar. Det betyder att arbetsgivaren ska ta reda på om det förekommer trakasserier och i så fall se till att de upphör. Det behövs ingen anmälan, utan arbetsgivaren ska utreda om något hänt även om det bara finns misstankar eller rykten. 

Alla arbetsgivare måste arbeta förebyggande så att ingen på arbetsplatsen riskerar att bli utsatt för sexuella trakasserier eller trakasserier på grund av kön. Det kan handla om en policy eller en handlingsplan mot sexuella trakasserier. Det viktigaste är att alla att alla känner till företagets policy och gör det som står i den. Frågan behöver hela tiden hållas aktuell på arbetsplatsen.

För att komma tillrätta med sexuella trakasserier så behöver arbetsplatsen diskutera makt, normer, värden och jämställdhet. Välkommen till en halvdag med med teori, praktik och utvecklande samtal. Anmäl dig nedan!

Innehåll:

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till dig som är arbetsgivare, chef, ledare, skyddsombud eller andra som arbetar med arbetsmiljö. 

  •      Vad innebär sexuella trakasserier och kränkande särbehandling?

  •      Vad står det i Arbetsmiljölagens föreskrift om sexuella trakasserier?

  •      Makt, normer och härskartekniker

  •      En jämställd arbetsplats är fri från könsrelaterade kränkningar.

  •      Teori, praktik och fallstudier. 

Pris 2 395 kr ex. moms. 

När: den 3 oktober
Var: Nacka Strand, Cylindervägen 18, plan 8.
Tid: 09.00 – 12.00 (enklare frukost och registrering från 8.30)
I priset ingår enklare frukost, fika, seminarium, dokumentation.

Passar inte datumet, vill ni har utbildningen företagsinternt, kontakta Lisbeth Halldin

Utbildare är Cattis Olsén, Certifierad integrativ ledarskapscoach.
Cattis Olsén har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor. Huvudsakligen med ledarskaps- och medarbetarutbildning, mångfald och hälsofrämjande utveckling. Cattis är utbildad Certifierad integrative coach (Coach2Coach) och inom NLP som är metoder som hjälper oss människor att bli det vi vill vara. Hon är också auktoriserad drama och teaterpedagog, regissör och har gått 2 år på Dramatiska Institutets Högskola. Hon är även utbildad inom Non Violent Communikation. Cattis är en mycket omtyckt utbildare och får alltid högsta betyg på utvärderingarna.

cattisforelasare.jpg

Observera att anmälan är bindande, vilket innebär att du behöver avanmäla dig om du skulle få förhinder. Om du får förhinder kan du överlåta din plats åt en kollega. Vid avbokning faktureras en administrativ avgift på 15 % och vid avbokning senare än 7 dagar före utbildningens start faktureras hela avgiften. Vi förbehåller oss rätten att skjuta på eller ställa in utbildningen vid för få anmälda deltagare eller då föreläsare lämnat återbud och ersättare ej kunnat engageras. Vi ansvarar inte för eventuella kostnader som kan uppkomma för deltagare i samband med flyttad, ändrad eller inställd utbildning.

Kontaktperson för utbildningen:
Lisbeth Halldin. 
Utbildningsmäklare               

Mail: lisbeth.halldin@vealearn.se
Mobil: 0735-152225