Invajo - Events tool Skapa event gratis

Hur hanterar ni sexuella trakasserier på er arbetsplats?

Nacka Strand
Cylindervägen 18, Nacka Strand
Visa på karta
7 maj 2018
09:00 - 12:30
Lägg i kalender
Arrangör
VeaLearn Utbildning
Boka/OSA
Plats
Nacka Strand
Datum
7 maj 2018
Tid
09:00 - 12:30
Bifogade dokument (1)

Säkerställ din arbetsplats mot sexuella trakasserier och kränkande särbehandling.

Meeto- uppropet har bidragit till att frågan om Sexuella trakasserier har kommit upp till ytan i arbetsmiljön. Det har också varit vanligt att problemen inte anmäls eftersom den som är utsatt tycker att det är pinsamt eller till och med lägger skulden för trakasserierna på sig själv. Nu har anmälningarna ökat och ansvariga får lämna sina poster.

Sexuella trakasserier är ett uppträdande i arbetslivet av sexuell natur som kränker en arbetssökande eller arbetstagare. Det kan handla om beröringar, tafsningar, skämt, förslag, blickar och bilder som är sexuellt anspelande och ovälkomna.

Det är personen som blir utsatt som avgör om beteendet är ovälkommet eller ej. Sextrakasserier är ett brott som kan polisanmälas. Men oavsett om det anmäls eller inte har arbetsgivaren ansvar för att se till att det upphör.

Arbetsgivaren har idag ett stort ansvar. Det betyder att arbetsgivaren ska ta reda på om det förekommer trakasserier och i så fall se till att de upphör. Det behövs ingen anmälan, utan arbetsgivaren ska utreda om något hänt även om det bara finns misstankar eller rykten.

Alla arbetsgivare måste arbeta förebyggande så att ingen på arbetsplatsen riskerar att bli utsatt för sexuella trakasserier eller trakasserier på grund av kön. Det kan handla om en policy eller en handlingsplan mot sexuella trakasserier. Det viktigaste är att alla att alla känner till företagets policy och gör det som står i den. Frågan behöver hela tiden hållas aktuell på arbetsplatsen.

För att komma tillrätta med sexuella trakasserier så behöver arbetsplatsen diskutera makt, normer, värden och jämställdhet.

Målgrupp: Utbildningen riktar sig till dig som är arbetsgivare, chef, ledare, skyddsombud eller andra som arbetar med arbetsmiljö. Läs mer och anmäl dig nedan!

Innehåll:

  •      Vad innebär sexuella trakasserier och kränkande särbehandling?

  •      Vad står det i Arbetsmiljölagens föreskrift om sexuella trakasserier?

  •      Makt, normer och härskartekniker

  •      En jämställd arbetsplats är fri från könsrelaterade kränkningar.

  •     Teori, praktik och fallstudier. 

Pris 2 395 kr ex. moms. Medlemspris 1 995 kr ex moms.
I priset ingår enklare frukost, fika, utbildning, dokumentation.

Utbildare är Cattis Olsén, Certifierad integrativ ledarskapscoach. Cattis har mer än 20 års erfarenhet av att arbeta inom                offentlig sektor. Huvudsakligen med ledarskaps -och medarbetarutbildning, jämställdhet och mångfald, handledning och                    hälsofrämjande utveckling.

 

Kontaktperson:
Lisbeth Halldin.                        

Mail: lisbeth.halldin@vealearn.se
Mobil: 0735-152225
default
Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Säkerställ din arbetsplats mot sexuella trakasserier och kränkande särbehandling,7 maj,09.00-12.30
3 maj 2018 (23:59)
0
VeaLearn Utbildning använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av VeaLearn Utbildning. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, VeaLearn Utbildning samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.