Invajo - Events tool
Plats
Lindholmen Conference Center
Datum
30 september 2019
Tid
07:30 - 09:30

Vem behövs egentligen i framtiden? - Kommer AI ta ditt jobb?

Välkommen på frukostseminarium med Unionen och AI Innovation of Sweden!

Teknologiska framsteg har historiskt haft stor påverkan på samhället och på våra jobb. Vi har sett stora skiften som förändrat allt, och vi står förmodligen just nu inför ännu ett. Ett skifte som av många spås förändra vår framtid. Och som bas i förändringen finner vi en teknologisk "game changer" - Artificiell Intelligens.

Kommer AI konkurrera ut oss? Kommer AI att ta ditt jobb? Och vad händer med arbetsmarknaden? 

Detta är några av frågorna som kommer att behandlas under denna intensiva morgon tillsammans med oss från Unionen och AI Innovation of Sweden. Seminariet avslutas med en rundvandring på AI Innovation of Sweden för de som önskar.

victorbernhardtzunionen9299.jpg

Maskinen som chef - Victor Bernhardtz
Victor Bernhardtz arbetar som ombudsman för digitala arbetsmarknader på Unionen. I sitt arbete försöker Victor förstå hur digitaliseringen påverkar arbete, organisationen av arbete och konsekvenserna för förhållandet mellan arbete och samhället. Victor är särskilt intresserad av implementeringen av AI-system på arbetsmarknaden och vad det betyder för fackförbund. Tidigare i år släpptes hans rapport ”Maskinen som chef. Om kognitiva datorsystem, algoritmisk arbetsledning och den svenska arbetsmarknaden.”

 

 

kurzwelly300x3009106.png

Varför är AI viktigt för Sverige? - Peter Kurzwelly, AI Innovation of Sweden.
Vad är egentligen Artificiell Intelligens? Och varför är hypen nu?
AI Innovation of Sweden är ett initiativ från regeringen och Vinnova för att accelerera AI-relaterad forskning och innovation - för att Sverige även skall vara konkurrenskraftiga i framtiden. Organisationen är ett neutralt nationellt innovationsprogram som hjälper svensk industri, akademi och offentlig sektor förstå och komma igång med Artificiell Intelligens.

Elements of AI
Elements of AI är en kostnadsfri onlinekurs som beskriver grunderna i AI. Kursen riktar sig till alla som vill veta vad AI är, vad man kan göra (eller inte göra) med AI och hur AI påverkar våra liv. Vi berättar mer om utbildningen, hur du deltar som privatperson eller företag och tillsammans antar #aiutmaningen.

Vi bjuder på frukost. Eventet är kostnadsfritt men du måste boka din plats här nedan, antal platser är begränsat.

Varmt välkommna!