Upptäcka och agera när barn far illa av vuxnas alkoholkonsumtion

Elof Lindälvs Aula
Lindälvs gata 3, Kungsbacka
Visa på karta
4 oktober 2022
17:30 - 19:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00
Arrangör
Trygga Barnen
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Elof Lindälvs Aula
Datum
4 oktober 2022
Tid
17:30 - 19:00
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00

Upptäck och agera när barn far illa av vuxnas alkoholkonsumtion

Vart femte barn i Sverige har någon gång under sin uppväxt minst en förälder med alkoholproblem. Välkommen på höstens viktigaste seminarium om att upptäcka och agera när barn far illa av vuxnas alkoholkonsumtion!

Seminariet arrangeras av Stiftelsen Trygga Barnen som stöttar barn och unga vuxna mellan 7-25 år som växer upp i hem med missbruk. Trygga Barnen är även en del av initiativet Barndom utan baksmälla tillsammans med Systembolaget, Maskrosbarn, BRIS och Childhood.

På plats finns Marielle Jarlinius, projektledare på Trygga Barnen, som själv växte upp med en mamma med missbruk. För Marielle var räddningen de vuxna som såg och vågade agera. Idag arbetar Marielle med att stötta barn och unga vuxna med liknande erfarenheter som hon själv. Marielle delar sin berättelse och ger oss hoppfulla berättelser om hur vuxna har gjort skillnad i barns liv.

På plats finns också Paulina Gunnardo, beteendevetare och projektledare på Trygga Barnen för initiativet Barndom utan baksmälla. Paulina berättar om vilka signaler vi ska vara uppmärksamma på och ger oss konkreta tips för hur vi som vuxna kan agera om vi misstänker eller vet att ett barn far illa av en vuxens alkoholkonsumtion. Vi får också med oss tips på var vi kan vända oss för stöd.

Under seminariet finns tid för mingel och nätverkande. Vi bjuder på fika.

Vi vet att du som vuxen kan göra skillnad genom att finnas där. En enkel handling betyder mycket för ett barn som far illa av vuxnas drickande. Ju fler vuxna som nås av vårt budskap, desto större trygghet för barnen.