Invajo - Events tool

Tillväxt för alla!

World Trade Center Stockholm (lokal New York)
Klarabergsviadukten 70, Stockholm
Visa på karta
21 februari 2019
09:00 - 16:10
Lägg i kalender
Arrangör
Tillväxtverket
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
World Trade Center Stockholm (lokal New York)
Datum
21 februari 2019
Tid
09:00 - 16:10

Jämställdhet och sociala företag utvecklar regioner och näringsliv

 bildanmalningslank21feb.jpg

Det är dags boka resultatkonferens 21 februari för det fleråriga arbetet med arbetsintegrerade sociala företag och jämställd regional tillväxt. Sedan 2016 har vi flyttat fram positionerna på både regional och nationell nivå och visat nya sätt att bidra till en hållbar tillväxt för alla. Agenda 2030 ställer krav på alla sektorer i samhället om vi ska uppnå målen för att få ett hållbart jordklot, där kan näringslivet bidra på många sätt. Det förutsätter att möjligheterna att driva och utveckla företag öppnas upp för bredare grupper av företagare och innovativa lösningar för företag som vill göra samhällsnytta.

Under konferensen får du ta del av en rad regionala exempel på metoder och arbetssätt för att förnya näringslivet. Journalisten Per Grankvist leder oss genom förmiddagen som även webbsänds mellan 09:30-12:45. Och för dig som bor nära ett av Tillväxtverkets nio kontor kan du delta där och titta i grupp med andra!

Efter lunch kan du välja på tre olika fördjupande seminarier. 

Seminarie 1: Lyckosamma erfarenheter från 3 års utvecklingsarbete med ASF 
Satsningen på arbetsintegrerande sociala företag har gett ett ökat engagemang i flera regioner där man ser ASF som en resurs för en hållbar tillväxt. Varför är det ändå så tufft för många av företagen att få en hållbar ekonomi? Hur har insatserna i regeringsuppdraget påverkat det?
Sweco har utvärderat och vi får vet mer om några exempel och reflekterar tillsammans över framgångar och hinder.

Seminarie 2: Allt fler ASF gör bra affärer med övriga näringslivet – hur lyckas de med det?
Vi har undersökt en rad exempel och vi ser att det finns mycket att vinna för båda parter med affärerna, de bidrar till kompetensförsörjning, arbetstillfällen på orten mm. Sweco berättar om resultat från en kartläggning och vi får en inblick i varför fastighetsbranschen och andra tycker det är viktigt med nyttiga affärer. 

Seminarie 3: Att välja jämställdhet 2.0
Missa inte chansen att få höra vetenskapliga samband mellan jämställdhet och hållbar tillväxt i en helt ny uppdaterad version från 2018. Är de tidigare fyra hävstängerna för hållbar tillväxt; attraktivitet, innovationsförmåga, humant- och socialt kapital fortfarande aktuella eller har forskningen idag funnit nya vägar som visar hur jämställdhet förmerar tillväxten i Sverige? Det handlar dock fortfarande inte om jämställdhet leder till hållbar tillväxt – utan på vilka sätt den gör det! Kontigo tillsammans med Rosi Hoffer och Emma Flod.

 

Inbjudan går att sprida vidare när du har tackat Ja eller Nej. 

Klicka här för livesändning

Välkomna!

Kontaktpersoner:
Eva Carlsson och Rosi Hoffer, Tillväxtverket