Invajo - Events tool

Lärpass hållbar upphandling

Online
29 januari 2021
09:00 - 11:30
Lägg i kalender
Arrangör
Tillväxtverket
Boka/OSA
Plats
Online
Datum
29 januari 2021
Tid
09:00 - 11:30
Bifogade dokument (1)

En bättre samstämmighet ger en bättre hållbar upphandling

Hej!

Inom regeringsuppdraget Hållbar regional utveckling bjuder vi in till lärpass på temat upphandling. Vi vänder oss till respektive regions projektgrupp för uppdraget samt till dig som arbetar med upphandling, både i ledningsfunktion (som politiker och chef) och i utförarfunktion.

Vi kommer fokusera på vilka drivkrafterna är för att nå samverkan i upphandling, och hur organisationen kan koppla ihop beslutsfattare och utförare.

Medverkande och om programmet:

Medverkar gör Marcus Bäckström, upphandlingsstrateg vid Simrishamns kommun och utsedd till årets inköpare 2020 av organisationen Sveriges offentliga inköpare. Han tilldelas priset enligt följande motivering:

Genom sina analyser och erfarenheter visar Marcus på hur verkligheten ser ut för en offentlig inköpare, med särskilt fokus på en mindre organisation och dess utmaningar.  Genom sin upphandlingsblogg har Marcus Bäckström sedan 2014 blivit en viktig röst i upphandlingssverige, där han ger alla bloggläsare en tydlig bild över vad upphandlaryrket innebär samtidigt som han ökar förståelsen för offentlig upphandling hos leverantörer och det lokala näringslivet”.

Medverkar gör också Margareta Bergh, hållbarhetsspecialist och Lisa Sennström, upphandlingsjurist med inriktning hållbarhet samt Maria Öhman, innovationsstrateg från Upphandlingsmyndigheten för att presentera de stöd och verktyg som myndigheten har och hur de kan användas för att utveckla samverkan inom ramen för upphandling.

Lärpasset leds av Anna Longueville, proprefekt, Mittuniversitetet. Anna är ansvarig för programmet f Ekoentreprenör för hållbar utveckling och verkar vid intuitionen för ekoteknik och hållbart byggande.

 
Bifogat här till höger finns program (obs, tiderna är cirkatider). Mötet sker digitalt via ZOOM.
Vänliga hälsningar, 
Team hållbar regional utveckling genom Ulrika Åberg

 

ps, sista dag för anmälan är onsd 27 januari (kl 17.00) 

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
En bättre samstämmighet ger en bättre hållbar upphandling
27 jan 2021 (17:00)
0
Tillväxtverket använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Tillväxtverket. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Tillväxtverket samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.