Invajo - Events tool

Internationell utblick och handelsavtal - Regional Exportsamverkan

7A Centralen
Vasagatan 7a, Stockholm
Visa på karta
8 oktober 2019
09:30 - 16:00
Lägg i kalender
Arrangör
Tillväxtverket
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
7A Centralen
Datum
8 oktober 2019
Tid
09:30 - 16:00

Internationell utblick och handelsavtal

Välkommen till en inspirerande heldag inom den regionala exportsamverkan på temat "Internationell utblick och handelsavtal". Dagen ger oss bl.a. en bild av det affärsmässiga läget i vår omvärld, inriktningen i regeringens nya Exportstrategi och hur svenska företag kan använda sig av EU’s frihandelsavtal.

Dagen inleds med att Lena Sellgren, Business Sweden, ger oss en färsk bild av hur det ekonomiska läget ser ut i vår omvärld och vad detta innebär för våra svenska exportföretag. Vi tar därefter del av regeringens nya Exportstrategi och de satsningar man vill göra för att stimulera den svenska exporten. Detta presenteras av landsbygdsminister Jennie Nilsson tillsammans med Niklas Johansson, som är statssekreterare hos utrikeshandelsminister Ann Linde.

Oscar Wåglund Söderström, Kommerskollegium, fördjupar sig i möjligheterna med EU’s frihandelsavtal, ett företag berättar om hur de använt handelsavtal i sina affärer och Theresa Ryberg, Enterprise Europe Network, håller i en workshop i ämnet. Dagen bjuder även på möjligheten att ta del av Mikael Hilmerssons, docent vid Göteborgs Universitet, forskning kring SME’s internationalisering. 

Under dagen kommer vi att dela upp oss på följande spårval mellan kl. 15.00-16.00. Välj något av följande spår i anmälan.

- Grundkurs i handelsavtal – Theresa Ryberg, Enterprise Europe Network
- Forskningens insikter och vändpunkter om internationalisering. Börja tidigt, men ta det lugnt – Mikael Hilmersson, docent vid Göteborgs UniversitetFör de som kan och vill, så avrundar vi dagen kl. 16.00 med en After Work, där vi får möjlighet att mingla, reflektera över dagens budskap och fördjupa diskussionerna.
 

Programmet hittar du i bifogat program till höger på sidan.

Sprid gärna informationen om denna dag i ditt regionala partnerskap. Det går bra att skicka inbjudan vidare genom att använda knappen som du hittar längst ner på anmälningssidan. 

Om du har fått inbjudan vidarebefodrad via mail till dig, så använd denna LÄNK så vi får rätt namn och e-mailadress till dig.


Varmt välkomna!