Invajo - Events tool

Hearing hållbar utveckling

Tillväxtverket eller via webb
Västgötagatan 5, Stockholm
Visa på karta
17 september 2019
10:00 - 12:00
Lägg i kalender
Arrangör
Tillväxtverket
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Tillväxtverket eller via webb
Datum
17 september 2019
Tid
10:00 - 12:00

Nytt uppdrag för hållbar utveckling - Inbjudan till Hearing den 17 september

flickafjaallen.jpg

Tillväxtverket har fått i uppdrag av regeringen att utveckla och stärka arbetet med hållbar utveckling inom det regionala tillväxtarbetet under åren 2019-2022. Nu vill vi bjuda in dig till en nationell hearing där vi presenterar det nya uppdraget. Vi kommer att informera, diskutera och samla in synpunkter om förväntade effekter, ramarna för uppdraget, hur medel ska utlysas och hur uppdraget ska genomföras regionalt och mycket mer. Hösten 2019 kommer att användas till att rigga uppdraget och ditt inspel är en mycket viktig pusselbit för ett lyckat framtida genomförande. Medverkar under hearingen gör Näringsdepartementet och Tillväxtverket.  

Välkommen att delta på plats i Stockholm eller att följa vår livesändning på webben. Hearingen börjar kl 10.00 och slutar 12.00. Vi bjuder på på kaffe och smörgås från kl 9.30 till er som är på plats i Stockholm. I anmälan anger du om du deltar på plats eller via webben. Du kan delta aktivt med frågor via en webbchatt, frågorna läses upp av moderator. 

Vi arbetar med hållbar tillväxt och växande företag i alla delar av Sverige. Det betyder att vi arbetar för ekonomisk tillväxt över tid så att vi kan tillfredsställa dagens behov utan att äventyra kommande generationers. Hållbar tillväxt handlar om att utveckla näringsliv och samhälle och för att kunna göra det krävs ekonomisk omvandling och förnyelse. Då behöver vi också utmana gamla logiker och anpassa oss till de nya förutsättningarna samtidigt som vi tar vara på alla nya möjligheter. Om livskvalitet kan sägas vara det övergripande syftet för tillväxtarbetet sätter miljön gränser för resursuttag och utsläpp. Tillsammans skapar de ett avgränsat handlingsutrymme.

OBS!
Du som har fått en inbjudan som ej är via din personlig e-mailadress, vänligen använd denna LÄNK för anmälan så vi får rätt namn och e-mailadress till er så vidare information kommer rätt.

Varmt välkommen!
Rosi Hoffer Tlllväxtverket