Hastighet för företagens internationalisering – risker och möjligheter

Livesändning
27 oktober 2021
12:00 - 13:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Arrangör
Tillväxtverket
Boka/OSA
Detta event har redan ägt rum!
Plats
Livesändning
Datum
27 oktober 2021
Tid
12:00 - 13:00
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Välkommen till ett digitalt lunchseminarium den 27 oktober kl. 12-13

För de flesta av oss handlar begreppet tillväxtföretag inte bara om att växa, utan om att tillväxten ska vara snabb. Den höga hastigheten anses gynna aktieägare, kunder, leverantörer samt de anställda.
När svenska tillväxtföretag satsar på att växa med hög hastighet är det i det närmaste omöjligt att åstadkomma utan att snabbt och med framgång ta sig ut på internationella marknader. Men kan det gå för snabbt?

Professor Martin Johanson, forskare vid Uppsala universitet och Högskolan i Dalarna kommer vid detta seminarium diskutera vilka drivkrafterna är för att uppnå hög internationaliseringshastighet, samt visa på fallgropar och kritiska faktorer att tänka på för att internationaliseringen ska få en positiv effekt på företagens tillväxt.

Presentationen följs av en paneldiskussion med Peter Cerny, CEO, ESBE, Carina Lahall rådgivare på Almi Mälardalen/Enterprise Europe Network och Arash Sangari, programansvarig Startup Sweden, Tillväxtverket.

Lena Sellgren, chefekonom på Business Sweden, modererar seminariet.
 

Välkommen att följa seminariet på webben. Du hittar livesändningen här med start kl 12:00.
Anmäl dig här för att ta kunna ta del av PPT-bilder i efterhand. Seminariet går inte att se i efterhand.

Seminariet är en del i seminarieserien #gointerlab där vi fördjupar oss i ämnet internationalisering. Vårt fokus är att lyfta studier, forskningsresultat och rapporter och applicera det i praktiken. Ny kunskap som bidrar till nya möjligheter för svenska företags internationalisering.

Ett samarbete mellan:  

logoblatvv2229.JPG svartbusinessswedenlogga.png