Invajo - Events tool
Plats
Tekniska museet
Datum
3 april - 13 augusti 2018
Åldersgräns
11-14 år

Lovkurs i programmering (fördjupning)

Barnet behöver kunna förstå en instruktion på engelska då Defold inte finns på svenska.

Testa om ditt barn förstår instruktionen här

Fördjupningskurs i 4 dagar för de som har gått en lovkurs i programmering med Scratch på museet tidigare. För barn, rekommenderad ålder 11 – 14 år (beroende på språkkunskaper och läsförståelse i engelska).

Under fyra dagar kommer vi utforska programmeringsvärlden i ett bredare perspektiv än under grundkursen. Deltagarna kommer få bekanta sig med det nya populära programmeringsverktyget micro:bit och även det några år äldre Ev3 Mindstorms-robotarna från LEGO. Fokus under veckan kommer att ligga på verktyget Defold, som är en spelmotor precis som Scratch, men för mer avancerade spel. I Defold programmerar vi inte längre med blockkod utan vi tar steget in i den större programmeringsvärlden med scripting, genom språket LUA. Veckan är fylld med problemlösning på olika sätt och sätter sprätt på geniknölarna!

Aktiva raster under dagarna både utomhus i vår Matematikträdgård och i utställningen MegaMind som har många interaktiva stationer.

Man deltar utan vuxen eller andra familjemedlemmar. Två pedagoger leder kursen. 

- Vi använder museets laptops. Ta med er hörlurar och egen datormus.
- Max 20 deltagare per kurstillfälle.
- Ålder: 11 – 14 år.
- Tider: Måndag - torsdag kl 10-15.
- Kursavgift: 1600 kr/person. 
- Ta med mellanmål och egen lunch som vi äter tillsammans.

Se tillgängliga datum och anmäl nedan.

Avbokningsregler och villkor: 
Avboka senast 14 dagar innan kursstart. Om kursdeltagaren uteblir eller om du avbokar senare än 14 dagar innan kursstart återbetalas inte kursavgiften.