Invajo - Events tool
Plats
Tekniska museet
Datum
26 februari - 13 augusti 2018
Åldersgräns
8-12 år

Lovkurs - Programmera ett spel

Med roliga uppgifter får barnen skapa ett eget spel i programmet Scratch. Under 4 dagar lär vi oss att koda både självständiga och spelarstyrda karaktärer. Du får även skapa ljud- och grafiska effekter till ditt spel! Dessutom lär du dig grundläggande logik. Vid kursens slut får barnen redovisa sina spel för de andra deltagarna.

Aktiva raster under dagarna både utomhus i vår Matematikträdgård och i utställningen MegaMind som har många interaktiva stationer.

Inga förkunskaper krävs, men barnet behöver kunna läsa. Har du programmerat hos oss tidigare så är det bara en fördel. På lovkursen blir det mer eget, kreativt arbete. Man deltar utan vuxen eller andra familjemedlemmar. Två pedagoger leder kursen. 

Tjejvecka i programmering 6-9 augusti

Nytt för i år är att vi har en vecka 6–9 augusti, som bara är öppen för dig som definierar dig som tjej. Vi vill locka fler tjejer att prova programmering och i framtiden välja tekniska och naturvetenskapliga utbildningar och yrken. Under tjejveckan på tekniska museets programmeringskurs kommer deltagarna att få möta flera olika tekniker för att programmera. Vi jobbar med robotar, spelproduktion och kretskort.  

 Vi använder museets laptops. Ta med er hörlurar och egen datormus.

  • Max 20 deltagare per kurstillfälle.
  • Ålder: 8-12 år
  • Tider: Måndag - torsdag kl 10 – 15 
  • Kursavgift: 1600 kr/person 
  • Ta med mellanmål och egen lunch som vi äter tillsammans.
  • Se tillgängliga datum och anmäl dig nedan
Avbokningsregler och villkor: 
Avboka senast 14 dagar innan kursstart. Om kursdeltagaren uteblir eller om du avbokar senare än 14 dagar innan kursstart återbetalas inte kursavgiften.