Invajo - Events tool
Plats
Tekniska museet
Datum
17 januari - 2 maj 2018

Lärarfortbildning i programmering fördjupningskurs del 3 - extra fördjupning i micro:bit med Python

Denna lärarfortbildning är för dig som gått del ett och två i Tekniska museets fördjupningskurs i programmering och upplever att kunskaper om blockkod inte räcker för att svara upp mot dina elevers behov. Under kvällen kommer du att få en introduktion i scripting, alltså att skriva textkod, och hur du kan programmera verktyget micro:bit med hjälp av textkod.

Vi går dessutom igenom hur du kan använda MicroPython-biblioteket som hör till micro:bit för att lösa problem och göra olika övningar.

Till Python-delen av micro:bit finns det ingen simulator, vilket innebär att dina elever behöver ha micro:bits för att kunna tillgodogöra sig undervisningen. När du går från kvällen kommer du ha kunskap om några grundläggande begrepp inom scripting och hur koden ser ut i Python. Med dig får du också förslag på övningar som du kan göra tillsammans med dina elever samt tips på hur du kan peka dina elever i rätt riktning i övergången från MicroPython med micro:bit till vanlig programmering i Python.

Förkunskaper och praktisk information

Grundläggande kunskaper i Scratch och micro:bit är en förutsättning.
Ta med en egen dator till kursen (ej läsplattor).
Datum och tid: 17 januari, 7 mars eller 2 maj kl 17-19
Pris: 1000 kr, lättare förtäring ingår. För 200 kr kan du köpa ett kit med micro:bit och USB-kabel att ta med hem. 
 

Avbokningsregler och villkor:

Villkor: Maxantal 20 lärare och minst 10 lärare för att kursen ska genomföras. Egen dator tas med. Grundläggande kunskaper i scratch och micro:bit är en förutsättning.

Avbokningsregler:  Avbokning ska ske skriftligen till följande e-postadress: skolbokning@tekniskamuseet.se senast två veckor innan kursstart, i annat fall debiteras full kursavgift.
 

 

 

Bokning
Datum
Pris
Antal
Välj ett datum för att se bokningsalternativ.
Totalt belopp:  0 kr (inkl.moms)
Tekniska museet använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Tekniska museet. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Tekniska museet samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.