Invajo - Events tool
Plats
Tekniska museet
Datum
7 februari - 11 april 2018

Lärarfortbildning i programmering (fördjupningskurs)

I denna lärarfortbildning under två tillfällen (7 & 14 februari eller 11 & 18 april) kan du som redan har erfarenhet från Scratch och micro:bit fördjupa dina kunskaper ytterligare. Är du nybörjare rekommenderar vi istället vår grundkurs.

 
Fördjupningskurs del ett - programmering i Scratch

Vid det första tillfället av lärarfortbildningen får du en grundlig genomgång i hur de olika blocken i Scratch fungerar och vad de gör. Vi testar på olika övningar och du får med dig en uppgift som du sedan kan göra med dina elever, utifrån det du lärt dig under kvällen.
 
Vårt mål är att du ska få tillräckligt med kunskaper för att själv sätta igång med programmering i din klass. Scratch är ett verktyg med stor undervisningspotential och med större kunskaper i verktyget ökar möjligheterna för din undervisning.

Vi går även igenom hur du kan gå tillväga när elever ställer frågor om hur de ska lösa olika problem som du inte kan svara på. Vad gör man då som pedagog?

 
Fördjupningskurs del två – programmering i micro:bit med blockkod

I den andra delen av den fördjupande lärarfortbildningen får du under två timmar testa på micro:bits potential. Vi börjar kvällen med att gå igenom vad de olika blocken gör och du får även en fusklapp med dig som förklarar det. Micro:bit är en mikrodator och fokus under kvällen kommer att ligga på övningar som utnyttjar micro:bit som fysisk enhet. Vi testar alltså de olika sensorerna och får chans att prova hur de fungerar.

Efter kvällen får du ett dokument med olika övningar som du kan göra med dina elever, utifrån de kunskaper du erhållit under kvällen. Övningarna du får med dig kräver inte att din klass har egna micro:bits, utan de kan genomföras i simulatorn som hör till micro:bit.

Förkunskaper och praktisk information

Grundläggande kunskaper i Scratch och micro:bit är en förutsättning.
Ta med en egen dator till kursen (ej läsplattor).
Datum och tid: 7 & 14 februari eller 11 & 18 april kl 17-19. Välj datum och anmäl dig nedan.
Pris: 2000 kr, lättare förtäring ingår. För 200 kr kan du köpa ett kit med micro:bit och USB-kabel att ta med hem. 
 

Vill du ta programmeringen med dina elever till nästa nivå? Då finns det även möjlighet att gå del tre i lärarfortbildningen, då vi fördjupar oss i micro:bit med Python .

Avbokningsregler och villkor:

Villkor: Maxantal 20 lärare och minst 10 lärare för att kursen ska genomföras. Egen dator tas med. Grundläggande kunskaper i scratch och micro:bit är en förutsättning.

Avbokningsregler:  Avbokning ska ske skriftligen till följande e-postadress: skolbokning@tekniskamuseet.se senast två veckor innan kursstart, i annat fall debiteras full kursavgift.