Invajo - Events tool

En tillgänglig lärmiljö, NPF i skolan - hur gör man?

Sweco i Uppsala
Vaksalagatan 10, 2 tr, Uppsala
Visa på karta
17 oktober 2019
13:00 - 16:00
Lägg i kalender
Arrangör
Sweco
Boka/OSA
Plats
Sweco i Uppsala
Datum
17 oktober 2019
Tid
13:00 - 16:00

Välkommen till ett seminarium om tillgängliga utbildningslokaler och utemiljöer för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF) som exempelvis autism och ADHD upplever ofta sinnesintryck som ljud och synintryck på ett annorlunda sätt. Vad behöver man tänka på vid utformningen av skolans lokaler för att tillgodose god tillgänglighet för elever med NPF? Hur samspelar skolans organisation, pedagogik och lokaler?

Program: 

 • Kl. 13-13.15: Kort information om NPF i skolan.
 • Kl. 13.15-14.00: Föreläsning om tillgänglig lärmiljö med Gunilla Fällman och Anna Swärd från Specialpedagogiska skolmyndigheten.
 • Kl. 14-14.30: Fika. Prova på Myndigheten för delaktighets funktionssimulator i VR-glasögon.
 • Kl. 14.30-15.15: Föreläsning med Elinor Kennerö Tonner, rektor för den NPF-säkrade Källbrinkskolan i Huddinge som berättar om NPF-säkrad skola.
 • Kl. 15.15-16.00:
  - Anna Ellingsen, arkitekt på Sweco, föreläser om arkitektens roll.
  - Åsa Rodenkirchen Machado, arkitekt på Sweco, visar ett exempel från verkligheten.
  - Pernilla Wiman, landskapsarkitekt på Sweco, föreläser om skolans utemiljö.

 

Varmt välkommen till en inspirerande eftermiddag!

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
En tillgänglig lärmiljö – NPF i skolan, hur gör man?
10 okt 2019 (23:59)
0
Sweco Sverige AB använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Sweco Sverige AB. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Sweco Sverige AB samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.