Invajo - Events tool

Användardriven affärsutveckling - grundkurs för företagsfrämjare

Online
30 augusti 2022
08:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00
Arrangör
SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign
Boka/OSA
Plats
Online
Datum
30 augusti 2022
Tid
08:30
Tidszon: Stockholm, GMT+02:00

Användarcentrerad affärsutveckling - grundkurs för företagsfrämjare

Hur kan man säkerställa att ett företag utvecklar rätt erbjudanden och produkter som verkligen möter kundernas och användarnas behov?  Vad är design och hur kan det användas i affärsutveckling? Hur kommer det sig att företag som använder design nästan dubblerar intäkter och avkastning jämfört med andra företag?

I den här kursen får du lära dig grunderna i designprocessen och hur den kan användas för företag i att identifiera strategiska utvecklingsområden baserat på kundernas behov. Kursen fokuserar på de första stegen i designprocessen, där fokus ligger på att ta fram viktiga kundinsikter. Du kommer att få pröva olika metoder för att förstå kundernas perspektiv och behov, och lära dig hur man analyserar och definierar riktningen mot en strategisk utvecklingsfråga, som behövs för att på ett användarcentrat sätt lösa sina kunders behov.

Målet med kursen är att ge dig som arbetar som företagsfrämjare stärkt kompetens i din rådgivning. Kursen ger dig även möjligheten att stärka ditt nätverk genom att träffa och dela erfarenheter med personer som står inför liknande utmaningar.

Datum

Kursen pågår under tre förmiddagar, där det andra tillfället är genomförande av intervjuer på cirka 1 - 1,5 h.

  • Tisdagen den 30 augusti, kl. 8:30 - 12:00
  • Onsdagen den 31 augusti, kl. 10:30 - 12:00 (intervjuer)
  • Fredagen den 2 september, kl. 8:30 - 12:00

Efter kursen får du möjlighet till individuell coachning. Coachningstillfället bokas i samband med kursavslutet.

Målgrupp - företagsfrämjare och affärsrådgivare

Den här kursen är öppen för dig som arbetar som företags- eller affärsrådgivare på till exempel Almi, en inkubator, science park eller annan organisation som arbetar med att främja företagande.

Vi ser helst att ni är minst två deltagare från varje organisation. Detta för att säkerställa att den nya kunskapen får förankring i er organisation. 

Kursinnehåll

I kursen kommer du att få lära dig grunderna i designprocessen. Kursen fokuserar på de två första stegen som är avgörande för att utveckla rätt varor och tjänster för företagens kunder eller användare.

Kursen innehåller både teori och praktiska övningar. Utifrån designprocessen, kommer vi att öva praktiskt på att identifiera och formulera utmaningar och behov utifrån tre olika företagsscenarier.

Du kommer att få:

  • lära dig om olika metoder för att få kundinsikter
  • öva dig i intervjuteknik och genomföra djupintervjuer med företagare
  • lära dig om olika ramverk som till exempel service blueprint, persona och aktörskarta för att definiera och analysera information från kunder och användare
  • öva på kundresan, utifrån olika företagscase

Vi avslutar kursen med att utveckla en strategisk utmaningsfråga baserat på de övningar vi har genomfört.

Vad kostar kursen?

Kursen finansieras av Tillväxtverket och är kostnadsfri för dig som deltar.

Anmälan är bindande.

Var genomförs kursen?

Kursen genomförs digitalt i Zoom. Du kommer att delta aktivt med ljud och bild via webbkamera från din dator. En länk till Zoom kommer i god tid innan kurstillfället.

 

Kursledare

fredrikforsman8000.jpg

Fredrik Forsman är chef för näringsliv och industri på SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Fredrik är en erfaren industridesigner som är van vid att coacha företag och verksamheter i hur de kan använda designmetodik för att utveckla sin verksamhet och affär. Fredrik har tidigare arbetat med allt från designstrategier till produktutveckling och hållbar arkitektur, både som anställd och i eget företag.

 

Bokning
Sista bokningsdag
Antal
Användarcentrerad affärsutveckling - grundkurs för företagsfrämjare, 30/8, 31/8 & 2/9
24 aug 2022 (23:59)
0
SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.