Invajo - Events tool
Detta event har redan ägt rum!
Arrangör
Sveriges Radio
Plats
Online
Datum
14 oktober 2021
Tid
08:15 - 09:15
Tidszon: Stockholm, GMT+01:00


BLÅLJUS OCH SVARTA RUBRIKER – om svensk kriminaljournalistik

Lag och ordning tillhör de svenska medborgarnas viktigaste frågor och står högt upp på både nyhetsagendan och den politiska agendan. Hur förhåller sig den svenska kriminaljournalistiken till det? Finns det brott som tar mer plats än andra i nyhetsrapporteringen? Är det mest fokus på offer eller gärningsmän? Och hur har kriminaljournalistiken utvecklats över tid? Stämmer mediebilden i stort överens med verkligheten?

Välkommen till ett frukostseminarium om den svenska kriminaljournalistikens roll i samhällsdebatten. Överdriver eller underdriver medierna våldet runtomkring oss? Påverkar nyhetsmediers rapportering om brott och straff människors attityder och värderingar? I så kallade utsatta områden är tilltron till samhällets institutioner, och polisen, hög samtidigt som tilltron till medierna är låg. Vad kan det bero på?

Seminariet inleds med en intervju med ett samtal mellan moderator Erik Blix och Joakim Palmkvist, journalist och författare till sex böcker om mord och gängbrottslighet, som under snart 25 år bevakat kriminalitet för Sydsvenskan.

Inledning av Sveriges Radios vd Cilla Benkö.

I panelen:
Linda Hjertén, kriminalreporter Aftonbladet
Amir Rostami, docent i kriminologi vid Högskolan i Gävle och Institutet för framtidsstudier
Evalisa Wallin, kriminalreporter och programledare P3 Krim, Sveriges Radio


Seminariet sänds live den 14 oktober mellan klockan 0815-0915 via sverigesradio.se/träffaoss i appen Sveriges Radio Play (under extrasändningar) och Sveriges Radios facebooksida.

Anmäl dig nedan, så skickas en länk ut innan seminariet.

Sveriges Radio Aktiebolag använder eventverktyget Invajo för hantering av detta event och sina deltagare. Invajo har inte något ansvar för genomförandet av eventet. Alla frågor som rör eventet och dess innehåll besvaras av Sveriges Radio Aktiebolag. Vid frågor av teknisk karaktär, vänligen kontakta Invajos support. Dina uppgifter hanteras av Invajo, Sveriges Radio Aktiebolag samt olika underleverantörer som krävs för leverans av Invajos produkter och funktioner. Genom att genomföra bokning på detta event godkänner du även Invajos allmänna villkor som finns att läsa på www.invajo.com.